Politiebericht Uden 19-09-2001
Politiebericht district De Leijgraaf

POGING OPLICHTING BEJAARDE VROUW

Een 75 jarige vrouw uit Veghel heeft bij de politie aangifte gedaan van poging tot oplichting. Dinsdagmorgen belde een man aan die vertelde dat hij namens het waterleidingsbedrijf kwam. Ter voorbereiding op het vernieuwen van een kraan wilde hij een kijkje nemen in de keuken. Hij vertelde vervolgens dat de bewoonster f. 400,- moest aanbetalen, het geld zou zij via een subsidieregeling terug krijgen. De vrouw vertrouwde het echter niet en ondanks aandringen gaf ze de man geen geld waarna hij vertrok. Zij heeft het voorval gemeld bij het waterleidingsbedrijf. De politie adviseert bij dergelijke aanbiedingen altijd om een legitimatiebewijs te vragen.

DIEFSTAL MOTOR

Uit een schuur bij een woning aan de Erpseweg in Boekel is in de nacht van maandag op dinsdag een motor gestolen. Om in de tuin te komen knipten onbekenden een gat in de heg waarna het slot van de schuur opengebroken is. Uit de schuur verdween een rode Yamaha YZF R1, kenteken MZ-14-PV.

OPENBARE DRONKENSCHAP

Een 59 jarige man uit Uden is dinsdagavond bekeurd wegens openbare dronkenschap. De politie trof de man na een melding liggend aan op het Lieve Vrouwenplein. Na verhoor op het bureau is hij met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

INBRAAK IN CLUBGEBOUW

Dinsdagavond is ontdekt dat onbekenden hebben ingebroken in een clubgebouw aan het Heikantsepad in Volkel. Uit het pand verdween een hamer en een electrische kachel. De totale schade is nog onbekend.

XTC INBESLAGGENOMEN

Tijdens een controle op de Peelweg in Zeeland heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag in een auto ongeveer 500 gram poeder t.b.v. XTC aangetroffen en inbeslaggenomen. De bestuurder van de auto, een 42 jarige man uit Venlo, is aangehouden en ingesloten.

INBRAKEN IN BEDRIJVEN

Woendagmorgen rond 02.30 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Langenboomseweg in Zeeland. Waarschijnlijk is met behulp van een auto tegen de pui gereden waardoor een rolluik ontzet raakte. Ondanks het in werking tredende alarm zag men kans een aantal autoradios buit te maken. Dinsdagavond is ingebroken bij een bedrijf aan de Udenseweg in Zeeland. Nadat een deur was geforceerd trad het alarm in werking. Waarschijnlijk zijn de daders hierdoor op de vlucht geslagen. Er wordt niets vermist. Ook een bedrijf aan de Oostwijk in Uden kreeg ongewenst bezoek. Hier bleef het eveneens bij een poging omdat het alarm in werking trad.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Bij een verkeersongeval op de President Kennedylaan in Uden is woensdagmorgen een 18 jarige fietser uit Uden licht gewond geraakt. Het slachtoffer verleende, komende vanaf de Pres. Kennedylaan geen voorrang aan een automobilist, een 43 jarige man uit Grave, die over de Loopkantstraat reed. De fietser is met letsel aan zijn voet en been naar het ziekenhuis in Veghel gebracht.

ONDER INVLOED

Een 31 jarige man uit Veghel is in de nacht van dinsdag op woensdag bekeurd wegens rijden onder invloed. Omdat de man al vier maal eerder was bekeurd voor hetzelfde feit is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg tevens een rijverbod van 2 uren en een proces-verbaal. De man werd gecontroleerd op de Crijnssenstraat in Veghel.

Deel: ' Politiebericht district De Leijgraaf '
Lees ook