Politiebericht Den Bosch 8-08-2001
Politiebericht district Den Bosch

WINKELDIEF PROBEERT ZWEMMEND TE ONTKOMEN (s-Hertogenbosch)

Een 35-jarige Bosschenaar is woensdagmiddag door een personeelslid van een supermarkt aan het Kapelaan Koopmansplein betrapt op diefstal. Toen hij de winkeldief probeerde aan te houden kon hij een achterwaartse kopstoot van de verdachte ontwijken waardoor hij de verdachte moest loslaten. De verdachte zette het toen op een lopen, sprong vervolgens in de rivier de Aa en zwom naar de overkant. Daar werd hij echter geconfronteerd met de hoge stenen stadswal en kon niet meer omhoog komen. De weg terug via het water vond hij ook geen optie. De politie bestelde bij de brandweer een boot en voer naar de verdachte die na te zijn opgepikt, kletsnat kon worden afgevoerd naar het politiebureau. De gestolen goederen die hij zijn broeksriem had verstopt zijn in de rivier achter gebleven.

WINKELDIEVEGGE BEZOCHT MEERDERE WINKELS (S-Hertogenbosch)

Door de beveiligingsdienst is woensdagmorgen in het winkelcentrum Helftheu-velpassage in s-Hertogenbosch een 26-jarige winkeldievegge uit Den Bosch aangehouden. Zij werd betrapt toen zij uit een van de winkels een fonduepan had weggenomen. Zij is overgedragen aan de politie. Zij bleek in ten minste vier winkels haar slag te hebben geslagen. In haar boodschappentas zaten onder meer broodjes, broodbeleg, nootjes, koeken, frisdrank en groenten met een to-tale waarde van f. 219,75. De vrouw mag een jaar lang niet in het winkelcen-trum komen.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

De onbekende bestuurder van een groene Renault Laguna is dinsdagavond na een aanrijding op de Visstraat in s-Hertogenbosch doorgereden zonder zijn identiteit bekend te hebben gemaakt. De man kwam vanaf de Buitenhaven en sloeg linksaf de Visstraat op. Hij ver-leende geen vrije doorgang aan een hem tegemoetkomende en rechtdoor over-stekende fietsster uit Vught. De fietsster kwam ten val. De bestuurder stapte vervolgens uit. Omdat hij waar-schijnlijk met een van de wielen op het been van de vrouw stond en hij door getuigen gemaand werd zijn auto zo snel mogelijk te verzetten is hij weer inge-stapt. De man besloot niet verder te wachten en verliet met de auto de plaats van het ongeval. Getuigen hebben het kenteken van de auto opgenomen. Bij navraag bleek dit kenteken te behoren op een auto die als gestolen gesignaleerd stond. De eigenaar uit Nieuwe Pekela had op 7 augustus aangifte gedaan. Het slachtoffer is behandeld in het ziekenhuis en kon daarna weer naar huis.

DIEFSTAL PORTEMONNEE (s-Hertogenbosch)

Een 58-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch is vanmorgen op de Markt slachtoffer geworden van diefstal. Terwijl zij aan een marktkraam stond heeft een onbeken-de ongemerkt kans gezien haar portemonnee uit haar schoudertas weg te ne-men. In de portemonnee zat een geldbedrag van f. 300,00.

ASIELZOEKER BEKEURD (s-Hertogenbosch)

Terwijl hij wist dat zijn aanwezigheid op het Asielzoekerscentrum aan de Vlij-menseweg in s-Hertogenbosch ongeoorloofd was nam een 34-jarige Angolees dinsdagavond toch zijn intrek in een daar staande caravan. Hij is door de politie van het terrein verwijderd en er is proces-verbaal opgemaakt voor lokaalvrede-breuk.

MET MES GESTOKEN (s-Hertogenbosch)

In een caravan aan de Vlijmenseweg kregen twee bewoners dinsdagavond ruzie. Deze liep zo hoog op dat een 39-jarige bewoner zijn 30 jarige medebewoner met vermoedelijk een klein mes in de onderkaak stak. Het slachtoffer raakte licht gewond en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De verdachte is door de politie in zijn caravan gearresteerd.

BRANDSTICHTING (Maliskamp)

Een 26-jarige man heeft woensdagavond brand gesticht in zijn woonkamer in het AMOG aan de Peter de Gorterstraat in Maliskamp. Het brandalarm is daardoor afgegaan waarna een beveiligingsmedewerker een kijkje ging nemen. Op de kamer stond een matras in brand. Het vuur is door de beveiligingsmede-werker gedoofd. De bewoner was weggelopen en kon later door de politie op de Molenstraat in Rosmalen worden aangehouden. Hij is ingesloten.

VERNIELING (s-Hertogenbosch)

Een onbekend gebleven automobilist is dinsdagmiddag kennelijk opzettelijk met zijn auto over enkele op de rijbaan van de Zuiderparkweg liggende materialen bestemd voor de paardentram gereden. De rijbaan was tijdelijk gestremd omdat men bezig was met het rijklaar maken van een paardentram. Een automobilist werd kennelijk wat ongeduldig en begon te claxonneren. Vervolgens werd gezien dat de automobilist gas gaf, over de materialen heen reed en zonder te stoppen doorreed in de richting van de Pet-telaarseweg. Het kenteken van de auto is opgenomen maar bij controle daarvan bleek dit te zijn afgegeven voor een andere merk auto dan waarmee het feit is gepleegd. Vermoedelijk is het kenteken onjuist opgenomen. De schade wordt geschat op ongeveer f. 1000,00.

INBRAAK IN WINKEL (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is er ingebroken in een van de winkels in het winkelcentrum Rompertpassage in s-Hertogenbosch. Aan de buitenzijde van het winkelcentrum is een ruit vernield. Na het vernielen van een winkelruit heeft men binnen enkele vitrinekasten ka-potgeslagen. Het is nog niet bekend wat de inbrekers hebben buitgemaakt.

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR (s-Hertogenbosch)

In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Molenstraat in Rosmalen een 47-jarige automobilist uit Kaatsheuvel bekeurd omdat hij onder invloed van alcohol-houdende drank zijn auto bestuurde. Normaal gesproken zou de bestuurder er met een geldboete van f. 410,00 vanaf gekomen zijn. Omdat hij twee weken geleden in Nijmegen voor hetzelfde feit bekeurd is wordt er nu een proces-verbaal opgemaakt.

Ook een 29-jarige Bossche automobilist kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Hij werd betrapt op het Wielsem in zijn woonplaats.

IN VANGRAIL (s-Hertogenbosch)

Een 22-jarige Bosschenaar is dinsdagavond in de bocht, de afrit/oprit vormend van de Rijksweg A2 naar de Rijksweg A50, de macht over het stuur verloren en tegen de vangrail tot stilstand gekomen. Hij is met onbekend letsel ter observa-tie opgenomen in het ziekenhuis.

POGING INBRAAK WONING (Drunen)

Afgelopen nacht hebben onbekenden geprobeerd in te breken in een woning aan de Diepenbrockstraat in Drunen. Terwijl men bezit was met het boren van enkele gaatjes in het raamkozijn kwam de bewoner naar beneden. De inbrekers zijn er toen vandoor gegaan.

AUTORADIOS AANGETROFFEN (Drunen)

Tijden het buurtonderzoek naar mogelijke verdachten van de poging tot inbraak in de Diepenbrockstraat in Drunen zien agenten een personenauto met daarin twee personen. Deze gaan er bij het zien van de politie met de auto vandoor. Zij weten daardoor te voorkomen dat ze worden gecontroleerd. De auto wordt ech-ter kort nadien aangetroffen aan de Aalbersestraat. De inzittenden zijn weg maar in de auto liggen enkele autoradios waarvan vermoed wordt dat deze van diefstal afkomstig zijn. De auto is voor sporenonderzoek veilig gesteld.

Deel: ' Politiebericht district Den Bosch '
Lees ook