Politiebericht Den Bosch 20-07-2001
Politiebericht district Den Bosch

AUTODIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Vrijdagmiddag tussen 12.30 uur en 14.00 uur is vanaf de Parade een blauwe Audi A6 met het Duitse kenteken KSAS307 gestolen. De geschatte waarde van het ontvreemde is f.100.000,00

DOORGEREDEN NA AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

De bestuurder van een rode personenauto is vrijdagmiddag, nadat hij op de Kooikersweg in Den Bosch een 67-jarige Bossche bromfietser had geschept, doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Het slachtoffer bleef gewond achter en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het kenteken van de auto die de aanrijding veroorzaakte is inmiddels bij de politie bekend. De auto en de bestuurder konden nog niet worden opgespoord. Getuigen verklaarden dat de automobilist met hoge snelheid de parkeerplaats van het winkelcentrum de Helftheuvelpassage afreed. Hij verleende daarbij geen vrije doorgang aan de bromfietser die over het fietspad van de kruisende Kooikersweg reed. De automobilist is niet gestopt maar gaf vol gas om met hoge snelheid via de Rijzertlaan weg te rijden.

POGING TASJESROOF (ROSMALEN)

Een 51-jarige vrouw uit Rosmalen is vrijdagmiddag licht gewond geraakt toen een haar onbekende man hardhandig probeerde haar handtas weg te nemen. Het feit vond plaats op de Slauerhoffstraat in Rosmalen. De vrouw had boodschappen gedaan en wilde nadat zij de boodschappen in haar auto had geplaatst het winkelwagentje terug zetten. Zij voelde dat iemand hard aan haar handtas trok maar wist deze stevig vast te houden Zij kwam echter ten val en werd ongeveer 1,5 meter meegesleurd. Daarbij liep zij schaafwonden op aan beide knieën en een elleboog. Toen de vrouw om hulp begon te roepen liet de man haar tas los en rende weg. Aan het einde van de straat is hij waarschijnlijk in een auto gestapt want het slachtoffer meende de verdachte op de passagiersplaats gezien te hebben toen de auto haar op de terugweg voorbijreed.

AUTO IN SLOOT - BESTUURDER ONDER INVLOED (Vlijmen)

Donderdagmiddag verloor een 23-jarige automobilist uit Vlijmen op de Mommersteeg de macht over het stuur en belandde met zijn auto in de sloot. De man bleef ongedeerd. Hij was onder invloed van alcoholhoudende drank en is aangehouden.

INBRAAK IN BERGINGEN (s-Hertogenbosch)

Donderdagmiddag werd ontdekt dat er in 8 bergingen van woningen aan de Kempenlandstraat in s-Hertogenbosch was ingebroken. Het is niet bekend was de inbrekers hebben meegenomen, omdat nog niet alle benadeelden aangifte hebben gedaan.

VERDACHTEN VAN VERNIELING (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht zijn vier verdachten, twee Bosschenaren van 22 en 32 jaar , een 24 jarige inwoner van Loon op Zand en een 18-jarige inwoner van Gilze Rijen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging dan wel vernieling. Op de Onderwijsboulevard werd door een getuige gezien dat enkele mannen een fiets aan het vernielen waren en waarschuwde de politie. Deze trof een beschadigde fiets aan die was opgehangen aan een markeringshek. In de omgeving zijn de vier verdachten aangetroffen die voldeden aan het door de getuige opgegeven signalement. Drie van hen zijn na hun verhoor weer in vrijheid gesteld. De 18-jarige verdachte is ingesloten. Hij was zo dronken dat verhoor op dat moment niet mogelijk was.

TAXICHAUFFEUR BEROOFD (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht omstreeks 02.30 uur is op de Hoge Slagen in s-Hertogenbosch een 21-jarige taxichauffeur beroofd. De chauffeur was op de Hoge Slagen omdat hij daar een klant op moest halen. Toen hij uit zijn auto was gestapt hoorde hij iemand in zijn richting lopen. Toen hij omkeek zag hij een man met een bijl die hem sommeerde de autosleutels in zijn richting te gooien. De chauffeur gooide daarop de sleutels op de grond en wist de nodige afstand tot zijn overvaller te bewaren Kort daarop kwam er een tweede man uit de bossages in de richting van de taxi gelopen. Nadat zij het geld uit de portemonnee van de taxichauffeur hadden genomen zijn beide overvallers er vandoor gegaan.

POGING INBRAAK WINKEL (Rosmalen)

Donderdagavond werd getracht in te breken in een winkel aan de Molenhoekspassage in Rosmalen. Op het dak was een begin gemaakt met het zagen van een gat boven een van de daar gevestigde winkels. Toen enkele politieagenten op het dak en rondom het winkelcentrum met een onderzoek bezig waren zagen zij plots een man hard weglopen. Deze kon na een korte achtervolging als verdachte van de inbraakpoging worden aangehouden. Het betreft en 33 jarige inwoner van Drunen. De man is ingesloten.

AANGEHOUDEN NA MISHANDELING (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is een 21-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden als verdachte van de mishandeling van een 26-jarige man uit Helvoirt en een 19-jarige Amsterdammer. Beide slachtoffers reden na een bezoek aan een discotheek op de fiets door de Vughterstraat. Kennelijk zonder enige aanleiding kregen zij van de verdachte enkele stompen tegen de ribben. De man uit Helvoirt kreeg ook nog een stevige trap in de rug. Getuigen hebben de politie gebeld. De verdachte kon in de omgeving worden aangehouden.

INBRAAK (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is er ingebroken in een pand aan de Helftheuvelpassage in s-Hertogenbosch. Aan de buitenzijde is een raam geforceerd waarna men binnen met geweld een deur heeft geopend. Uit het pand is uit twee geldlades wisselgeld weggenomen. Men heeft vermoedelijk ook geprobeerd de kluis mee te nemen.

Deel: ' Politiebericht district Den Bosch '
Lees ook