Politiebericht Den Bosch 21-09-2001
Politiebericht district Den Bosch

VERKEERSCONTROLE (s-Hertogenbosch)

Vrijdagmorgen heeft de stagegroep van de politie District Den Bosch op de Oude Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch een verkeerscontrole gehouden. In het totaal is vijftig maal proces-verbaal opgemaakt voor o.a.; het rijden met een verlopen rijbewijs, geen autopapieren kunnen tonen, niet dragen van de autogordel en het niet kunnen tonen van de APK-papieren.

DRONKEN AUTOMOBILIST PROBEERT BUSCHAUFFEUR AAN TE RIJDEN (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is een 42-jarige automobilist uit Hilvarenbeek aangehouden nadat hij in dronken toestand een buschauffeur had proberen aan te rijden. De 52-jarige buschauffeur reed op Treurenburg in de richting van de Hambakenweg in s-Hertogenbosch. Bij de kruising stond de verdachte met zijn auto zonder licht midden op de weg stil. Bij het zien van de bus reed de man weg en had de gehele breedte van de weg nodig. De buschauffeur volgde de man en wist hem op de Orthenseweg t.h.v. de verkeerslichten bij de Citadellaan klem te zetten. De chauffeur stapte uit en sprak de verdachte aan. Toen hij weer terugliep naar de bus om de politie te waarschuwen, gaf de verdachte volgas en probeerde op hem in te rijden. De chauffeur kon ternauwernood achter de bus springen. De politie waarschuwde omliggende korpsen. De man kon uiteindelijk in Tilburg worden aangehouden.Hij bleek behoorlijk te hebben gedronken en zijn rijbewijs was voor een soortgelijke zaak al sinds november vorig jaar ingevorderd. Bij het overbrengen naar het politiebureau in s-Hertogenbosch gedroeg hij zich recalcitrant. Hij is ingesloten voor o.a. poging tot doodslag.

HARDDRUGGEBRUIKER BEKEURD (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is een 43-jarige Bosschenaar op de Sint Janssingel in s-Hertogenbosch bekeurd voor het gebruik van cocaïne op de openbare weg.

GEZOCHTE AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Van donderdag op vrijdag is op het Stationsplein in s-Hertogenbosch een 19-jarige Rus aangehouden omdat hij nog een boet van Fl. 438,= open had staan. Hij is ingesloten. De boete is vandaag door een bekende van de man betaald, waarop hij weer in vrijheid is gesteld.

MOTOR GESTOLEN BIJ INBRAAK (s-Hertogenbosch)

Van donderdag op vrijdag is bij een inbraak in een motorzaak aan de Moeskampweg in s-Hertogenbosch een groene Kawasaki, type ZX9-R, met het kenteken MZ-16-TW ontvreemd. Een tweede motorfiets stond klaar. De daders zijn vermoedelijk in hun werk gestoord door het inbraakalarm.

SNELHEIDSCONTROLE (Drunen)

Vrijdagmiddag zijn bij snelheidscontroles op de Statenlaan en de Overlaatweg in Drunen tien bestuurders bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid. Op de Overlaatweg (80km/h) werden geen overtredingen geconstateerd. Op de Statenlaan (50 km/h) reden acht automobilisten, één motorrijder en één bromfietser te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/h.

AUTODIEFSTAL (Rosmalen)

Van donderdag op vrijdag is vanaf de Primulastraat in Rosmalen een blauwe Mercedes bedrijfswagen met het kenteken VK-21-LF ontvreemd.

Deel: ' Politiebericht district Den Bosch '
Lees ook