Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 07/20/99

Persberichten stad Groningen/
Dinsdag 20 juli 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Man vernielt ruit en rijdt onder invloed
In de Antaresstraat in Groningen heeft de politie vannacht een 38-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had kort voor zijn aanhouding een ruit van de woning van zijn ex-vrouw aan de Zandsteenlaan met een steen kapot gegooid en was daarna in zijn auto weggereden. Surveillerende politiemensen kwamen hem tegen op de Siersteenlaan en gaven de auto een stopteken. De verdachte negeerde dat stopteken maar stopte na een korte achtervolging door de Wegalaan en de Regulusstraat. Nadat hij gestopt was verliet de man de auto en ging er te voet vandoor. Hij kon na een achtervolging te voet worden opgepakt. Bij de aanhouding bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Er werd een alcoholpromillage van 0.65 vastgesteld. Na verhoor is de man heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor vernieling en rijden onder invloed.

Tippelaarsters aangehouden
Op de Noorderhaven heeft de politie vannacht een 30-jarige vrouw en een 32-jarige vrouw, beiden uit Groningen aangehouden. De vrouwen tippelden op de Noorderhaven. Na verhoor op het politiebureau zijn beide vrouwen met een bekeuring voor tippelen heengezonden.

Bromfietser onder invloed
Een 23-jarige man uit Groningen is vannacht door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed zonder helm en verlichting op zijn brommer over de Westerkade. Bij controle bleek hij te hebben gedronken. Op het politiebureau werd bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 0.6 promille gemeten. De man is na verhoor heengezonden. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt en een acceptgiro van 190 gulden.

Automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed in een auto heeft de politie gisteravond een 29-jarige man uit Groningen aangehouden in de Pelsterstraat. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. Bij hem werd een alcoholpromillage van 1.5 gemeten. De man bleek tevens niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Zijn auto was niet verzekerd en ook niet APK-gekeurd. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Zijn auto is in beslag genomen.

Man beledigt agenten
Een 20-jarige man uit Groningen is gisteravond door de politie aangehouden op het Hanzeplein in de Stad. De man reed zonder helm op een brommer en werd daarop door surveillerende politiemensen aangesproken. Hij begon direct daarop de politiemensen uit te schelden en weigerde zijn naam op te geven. Toen hij daarop werd aangehouden verzette hij zich tegen de aanhouding en raakte met de agenten in gevecht. De man is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar uitte hij ernstige bedreigingen tegen politiemensen. De man is ingesloten.

Man aangehouden
In een woning aan het Nassauplein in Groningen heeft de politie gistermiddag een 22-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had tijdens een ruzie over relatieproblemen drie andere aanwezigen met een mes bedreigd. Tevens had hij zichzelf licht met het mes verwond. De man is overgebracht naar het politiebureau en na verhoor overgebracht naar een psychiatrisch ziekenhuis.

Man vernielt ruiten
Wegens vernieling van een aantal ruiten van een flatgebouw aan Sloep in Groningen heeft de politie gistermorgen een 18-jarige man uit Groningen aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Hij heeft geen verklaring gegeven voor zijn daad. De man krijgt proces-verbaal.

Gewonde bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op het Heerdenpad in Groningen is gistermorgen een 29-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De vrouw reed op haar fiets in de richting van de stad. Zij werd op de kruising met de Emingaheerd aangereden door een snorfiets bestuurd door een 18-jarige vrouw uit Groningen die haar geen voorrang verleende. De fietsster kwam te vallen en moest met ernstig aangezichtsletsel worden opgenomen in een ziekenhuis.

Man beroofd
Een 31-jarige man uit Aduard is gistermiddag beroofd. De man liep naar zijn auto die hij had geparkeerd aan de Turfsingel in Groningen. Vlak bij zijn wagen werd hij aangesproken door twee mannen op een brommer waarvan een hem een scherp voorwerp in zijn rug drukte. De mannen wilden geld van het slachtoffer. Die probeerde echter de overvallers tot rust te manen en op hen in te praten. Toen de overvallers hem echter nogmaals met een voorwerp in de rug prikten gaf de man zijn geld en een mobile telefoon af. De daders verdwenen daarop. De hoogte van het gestolen geldbedrag is nog niet bekend. Het slachtoffer raakte niet gewond. De politie stelt een onderzoek in.

Inlichtingen, afdeling voorlichting tel 050 5995010

Deel: ' Politiebericht district Groningen/Haren '
Lees ook