Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 09/29/99

Persberichten stad Groningen/
Woensdag 29 september 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Controle rood licht
Tijdens een controle rood licht op de kruising Goeman Borgesiuslaan/Hereweg zijn dinsdagochtend ruim 30 bestuurders van fietsen en bromfietsen bekeurd.

Diefstal koffie
In een supermarkt aan de Brugstraat is dinsdagochtend een 32-jarige man uit Groningen aangehouden bij de diefstal van tien pakken koffie. De man werd op heterdaadf betrapt en overgedragen aan de politie. Hij is voor een nader onderzoek ingesloten.

*Bij een supermarkt aan de Rijksweg probeerde een 25-jarige man cosmetica artikelen te stelen. Bij het verlaten van de winkel werd hij aangehouden. Na verhoor aan het bureau werd de man overgedragen aan de parketpolitie voor het uitzitten van een straf van enekel dagen.
*Ook een 35-jarige Groninger werd dinsdagmidag ingesloten nadat hij op de Vismarkt was gepakt voor een winkeldiefstal.

Man belaagd spoorwegpolitie
Een 23-jarige man zonder vaste woonplaats gedroeg zich dinsdagochtend hinderlijk en agressief op het NS station. Toen medewerkers van de spoorwegpolitie de man aanspraken ging hij geheel door het lint. Hij weigerde te vertrekken en belaagde omstanders. Uiteindelijk wisten agenten hem te overmeesteren ondanks hevig verzet. Op het politiebureau werd hij na verhoor overgedragen aan de psychiatrische hulpverlening.

Diefstal fietsen
Op het Stationsplein heeft de politie dinsdagavond een 22-jarige man aangehouden die probeerde fietsen open te breken. Een getuige waarschuwde de politie, die de verdachte aanwees. De man werd ingesloten omdat hij vaker fietsen wegneemt.

Vals geld
Bij een benzinestation aan de Ketwich Verschuurlaan probeerde een 37-jarige stadjet dinsdagavond een briefje van honderd gulden in te leveren. Bij onderzoek bleek het bankbiljet vals te zijn. De medewerker waarschuwde de politie die de verdachte ter plaatse aanhield. De man is ingesloten om te kunnen uitzoeken waar het valse geld vandaan komt.

Alcohol
Een 46-jarige stadjer is afgelopen nacht op de Rijksstraatweg in Haren aangehoyuden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man bleek bij controle niet te willen meewerken aan een blaastest. Hij kreeg aan het politiebureau een proces verbaal en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5995010

Deel: ' Politiebericht district Groningen/Haren '
Lees ook