Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-10-2001 Politiebericht district Heerlen
Zaterdag 6 oktober 2001

Hoensbroek - Aanhouding

Op vrijdagavond, omstreeks 20.30 uur, werd in de Professor Einthovenstraat in Hoensbroek een 22 jarige inwoner van Hoensbroek aangehouden.

Een patrouille had even te voren een motor met hoge snelheid over de daar gelegen groenstraak zien rijden. Toen bij een groep jeugdigen naar de bestuurder van de motor werd geinformeerd meldde de verdachte zich met de mededeling dat hij dat was geweest. De verdachte schreeuwde tegen de agenten en beledigde hen. Hierop werd hij aangehouden waarbij hij zich hevig verzette. De man werd voor verder onderzoek ingesloten.

Heerlen - Ongeval

Op vrijdagavond omstreeks 20.30 uur, vond er op de A76 een ongeval plaats. Een personenauto met daarin 5 personen, allen mannen in leeftijd varierend van 18 tot 42 jaar oud uit Keulen, reed over de autoweg. De bestuurder merkte een andere auto te laat op, remde en week uit waardoor de macht over het stuur werd verloren. Via de vangrail sloeg de auto een paar maal over de kop. Alle inzittenden werden naar het ziekenhuis in Heerlen vervoerd waar zij aan hun verwondingen werden behandeld. Niemand hoefde te worden opgenomen. De auto raakte total loss.

Heerlen - Alcohol en verkeer

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in de Hendrik van Veldekestraat een 21 jarige inwoner van Heerlen gecontroleerd. De man had op de Putgraaf het rode verkeerslicht genegeerd, hetgeen gezien was door een patrouille. Bij de controle bleek dat de man alcohol had genuttigd. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.2 0/00. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt.

Even later werd op de Beitel in Heerlen een 59 jarige inwoner van Erp gecontroleerd. Hij bleek een promillage van 1.8 0/00 alcohol in zijn bloed te hebben; bijna vier keer de toegestane hoeveelheid. Tegen hem werd proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Heerlen - Snelheidsduivel

Een patrouille reed in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 0.30 uur over de Terhoevenderweg in de richting van de Akerstraat in Heerlen. Uit tegenovergestelde richting naderde met hoge snelheid een personenauto. De agenten keerden de auto en reden achter de overtreder aan. Hierbij constateerden zij dat de bestuurder heel kort op de voor hem rijkdende auto reed en vervolgens de Bersdalweg opreed. Hierbij bereikte hij een snelheid van 140 km/h waar 50 km/h is toegestaan. Hij werd op de Beersdalweg een stopteken gegeven. Bestuurder en auto werden meegenomen naar het politiebureau. Uit het onderzoek bleek dat het voertuig onverzekerd was en geen APK had. De auto werd in beslag genomen. De 24 jarige automobilist uit Brunssum moest zijn rijbewijs inleveren. Hem wachten een aantal processen verbaal.

Deel: ' Politiebericht district Heerlen '
Lees ook