Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-10-2001 Politiebericht district Heerlen
Zondag 7 oktober 2001

Nuth - Stro in brand

Op zaterdagmiddag, omstreeks 14.30 uur, ontstond brand in een opsalagloods gelegen aan de Grijzegrubben in Nuth. In de schuur lagen 750 m3 stro opgeslagen. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. Met een bulldozer verspreidde de brandweer het stro om het zo te kunnen blussen. Voor een persoon werd een ambulance besteld omdat hij rook had ingeademd. Hij werd ter plaatse behandeld. De Grijzegrubben werd door de politie voor doorgaand verkeer afgesloten. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Nuth - Aanhoudingen

Zaterdagavond, omstreeks 20.30 uur werden in de Stationsstraat in Nuth een 42 jarige man en een 38 man, beiden inwoners van Heerlen, aangehouden. Het tweetal zat in een auto die stond geparkeerd op een parkeerplaats in de Stationsstraat. Van de auto, met Duits kenteken, was het contact doorverbonden. De twee verdachten werden voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar zij werden ingesloten.

Amstenrade - Dronken automobiliste

Op zaterdagavond, omstreeks 22.30 uur, zag een patrouille een personenauto slingerend en zonder verlichting rijden in de Hoofdstraat in Amstenrade. Tevens zagen de agenten dat het rechter voorwiel geheel ontzet was en naar rechts gedraaid stond.

De bestuurster werd een stopteken gegeven. Bij controle bleek dat de vrouw, een 47 jarige inwoonster van Eygelshoven, onder invloed van drank verkeerde. De vrouw weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Ter zake dit feit werd proces verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd. Uit het onderzoek bleek dat de vrouw met de auto in de Hagendorenstraat tegen de houten paaltjes van een wegversmalling was gereden.

Heerlen - Bestuurder onder invloed veroorzaakt ongeval

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 2.00 uur reed een 29 jarige automobilist uit Voerendaal het verkeersplein Wijngaardsweg/Breukerweg in Heerlen op. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een andere automobilist woordoor een botsing ontstond. De automobilist vervolgde zijn weg zonder zijn identiteit bekend te maken via de Beersdalweg in de richting van Voerendaal. De automobilist kon in zijn woonplaats worden aangehouden. Hij bleek alcohol te hebben genuttigd. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 2.0 0/00. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Klimmen - Inbraak

Zaterdagavond werd ingebroken in een woning gelegen in de Luiperbeekstraat in Klimmen. Men verschafte zich toegang na het forceren van een bovenlicht. De woning werd doorzocht waarbij de inhoud van laden en kasten op de grond werd gegooid. Gestolen werden een twintigtal beeldjes en sieraden.

Heerlen - Aanhouding

Op zondagochtend, omstreeks 6.00 uur, werd op de Marshallsingel in Heerlen een 35 jarige inwoner van Heerlen aangehouden. De man werd aangehouden omdat hij met een trottoirtegel de ruit van de toegangsdeur van een woning aan de Marshallsingel had ingegooid.

Deel: ' Politiebericht district Heerlen '
Lees ook