Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-08-2001 Politiebericht district Kerkrade
Zondag 26 augustus 2001

Kerkrade - Aanhouding ter zake autodiefstal

Op zaterdag omstreeks 19.00 uur signaleerde een patrouille een auto die eerder vanaf de Dentgenbachweg gestolen was. De bestuurder negeerde het stopteken en maakte zich uit de voeten. Op de Feldbiss in Kerkrade verlieten de inzittenden de auto en renden een pad in ter hoogte van de Plattewei. Door een aantal patrouilles werd de omgeving afgezocht. Hierbij werden de twee verdachten, Mannen van 23 en 18 jaar uit Landgraaf, in de nabijheid van het pad dat zij waren ingevlucht aangehouden. In een tuin gelegen aan de Plattewei werd een rugzak met daarin gereedschap, een radio en CD speler aangetroffen. Het tweetal werd op verdenking van autodiefstal ingesloten.

Eygelshoven - Aanhouding

Zondagochtend vernielde een 25 jarige inwoner van Eygelshoven de ruit van een pand gelegen in de Laurastraat in Eygelshoven. Dit werd door getuigen gezien die vervolgens de verdachte achterna liepen en de politie belden. De verdachte liep in de richting van de Veldhofstraat. Hier werd hij door de politie aangehouden. De man verkeerde in staat van dronkenschap. Tevens had hij zich bij het vernielen van de ruit aan het glas verwond. Dee man had vermoedelijk willen inbreken. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig.

District Kerkrade - Alcohol en verkeer

Op zaterdagavond, omstreeks 21.00 uur, werd met de lasergun geconstateerd dat een Belgisch automobilist, 29 jaar en afkomstig uit Plombieres, met 97 km/h over de Rijksweg door Lemiers reed. Door een motoragent werd de auto achterna gereden waarbij de automobilist een snelheid van 113 km.h bereikte. Hem werd een stopteken gegeven. Bij de controle bleek dat de man alcohol had genuttigd. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.1 0/00. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en kreeg een transactie van 1300 gulden aangeboden. Ook ter zake de snelheidsovertreding werd proces verbaal opgemaakt.

In de Drievogelstraat werd zondagochtend omstreeks 1.30 uur een 24 jarige automobilist uit Kerkrade gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.3 0/oo.

Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht district Kerkrade '
Lees ook