Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 26-07-2001 Politieberichten district Kerkrade
Donderdag 26 juli 2001 - 14.50 uur

Vaals; fietsster gevallen
Een 46-jarige vrouw uit Wittem fietste woensdag 25 juli om 15.05 uur over het fietspad van de Lemierserberg in Vaals. Ze reed achter haar man en kwam op een gegeven moment met haar fiets in botsing met die van haar man. De vrouw viel met haar hoofd op het betonnen fietspad en liep daarbij diverse schaafwonden en een hersenschudding op. Ze moest per ambulance naar het Heerlense ziekenhuis overgebracht.

Kerkrade; stroomstoring door hennepplantage
Woensdag 25 juli vroeg Essent om 16.40 uur assistentie van de politie in verband met een stroomstoring in de Frans Halsstraat in Kerkrade. Toen bleek dat er vanuit een woning in die straat waarschijnlijk op een illegale manier de stroom werd afgetapt, werd daar een onderzoek ingesteld. Het vermoeden bleek inderdaad juist. De kelder van de woning bleek op een professionele manier ingericht te zijn voor het kweken van hennepplanten. Kennelijk was net daarvoor geoogst. De voor de kweek gebruikte groeimiddelen werden in beslag genomen. In verband met het aftappen van de stroom werd door Essent aan de bewoonster een boete van f.5000,- opgelegd. Omdat dit bedrag niet direct betaald kon worden, werd haar stroom afgesloten totdat de rekening betaald is.

Landgraaf; autodief aangehouden
Woensdag 25 juli wilde de politie om 17.00 uur op de Willem II-laan in Landgraaf een autobestuurder controleren. Toen deze dat in de gaten kreeg, ging hij er vandoor. Er ontstond een korte achtervolging waarbij de bestuurder zijn auto op de Mauritslaan achterliet en er te voet vandoor ging. Hij kon worden aangehouden. Tijdens het onderzoek bleek dat de man, een 24-jarige inwoner uit Haaren, de auto op 20 juli in Brabant gestolen had.

Landgraaf; winkeldief laat jas achter
Woensdag 25 juli om 10.45 uur sprak de bedrijfsleider van een winkel aan de Hoofdstraat in Landgraaf een 30-jarige man aan die kort daarvoor een aantal pakjes sigaretten uit de winkel gestolen had. Toen de dief in de gaten kreeg dat daarvoor de politie gewaarschuwd werd, trok hij zich los van de bedrijfsleider. Op een gegeven moment had deze alleen nog de jas van de verdachte in de handen waarop de dief maakte dat hij weg kwam. In zijn jas werden de gestolen sigaretten nog aangetroffen. De identiteit van de verdachte is inmiddels bij de politie bekend. Er wordt naar hem gezocht.

Vaals; overlast door televisie
Een 57-jarige bewoner van de Maastrichterlaan in Vaals veroorzaakte donderdag 26 juli om 00.30 uur zoveel geluidsoverlast met zijn televisie dat inmiddels nagenoeg de hele straat wakker was geworden. De knop van het geluidsniveau bleek nagenoeg helemaal open te staan. Tegen de bewoner werd een proces-verbaal opgemaakt en tevens kreeg hij de rode kaart uitgereikt. Dit betekent dat bij een volgende overlastmelding binnen een periode van drie maanden, zijn apparatuur in beslag genomen zal worden.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

Deel: ' Politiebericht district Kerkrade '
Lees ook