Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 25-07-2001 Politiebericht district Kerkrade
Woensdag 25 juli 2001 - 15.30 uur

Simpelveld; inbraak
Dinsdagmorgen 24 juli werd een inbraak ontdekt in een bedrijf aan de Schilterstraat in Simpelveld. Men verkreeg de toegang door een deur te forceren. In de zaak werd een zogenaamd spaarvarken en de fooienpot met in totaal enkele honderden guldens buit gemaakt.

Kerkrade; hennepplantage
Omdat het vermoeden bestond dat zich in een woning aan de St. Leonardusstraat in Kerkrade een hennepplantage bevond en daarbij de stroom illegaal werd afgetapt, stelde de politie daar samen met Essent op dinsdag 24 juli om 13.35 uur een onderzoek in. Eén van de slaapkamers bleek inderdaad voor de kweek van hennepplanten ingericht te zijn. Er werden echter geen bloeiende planten aangetroffen maar wel een zak met resten van die planten. Deze zak alsmede drie groeilampen en transformatoren werden in beslag genomen. Tegen de 31-jarige bewoonster wordt proces-verbaal opgemaakt. Omdat met de elektriciteitsmeter gemanipuleerd was, werd door Essent aan de bewoonster direct een boete van f.2500,= opgelegd.

Landgraaf; gewonden bij aanrijding
Een 49-jarige vrouw verleende dinsdag 24 juli om 12.30 uur op de kruising Vullingsweg-Kerkaderweg in Landgraaf met haar auto geen voorrang aan de 17-jarige bromfietsbestuurder. Achter op de bromfiets zat een 15-jarig meisje. Allen wonen in Landgraaf. Door de aanrijding raakten de jongen en het meisje gewond en moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat de jongen een flink aantal schaafwonden en een breuk in zijn hand had opgelopen terwijl het meisje een gecompliceerde beenbreuk had. Operatief ingrijpen gevolgd door een opname van haar was noodzakelijk. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf; overgespoten televisie gekocht
Dinsdag 24 juli om 10.45 uur spraken twee mannen in een witte Ford Sierra enkele mensen aan die buiten op de Margrietstraat in Landgraaf stonden. Ze vroegen of men interesse had in het kopen van een nieuwe televisie. Op de achterbank van hun auto stonden twee televisies die in folie verpakt waren en kennelijk nieuw oogden. Eén van de bewoners had wel oor naar een nieuwe tv en kocht er een voor f.500,-. Nadat hij de tv in ontvangst genomen had en de folie in zijn woning verwijderde, zag hij dat het een oude tv was waarvan de kast met een zilverkleurige verf was overgespoten. Van de verkopers ontbrak toen reeds ieder spoor.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

Deel: ' Politiebericht district Kerkrade '
Lees ook