Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-07-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P. 13.10 uur) Maandag 16 juli 2001

Maastricht, resten xtc-lab gedumpt:
Zondagavond 15 juli 2001 heeft op de Watermolen te Maastricht een illegale dumping plaats gevonden waarbij diverse goederen afkomstig uit een xtc laboratorium werden achter gelaten. Een getuige meldde zondagavond omstreeks 22.30 uur dat hij een aantal vaten op de Watermolen te Maastricht had aangetroffen waarvan hij vermoedde dat deze uit een xtc-lab afkomstig zouden kunnen zijn. De politie ging daarop onmiddellijk ter plaatse en trof op de aangeven plaats een aantal jerrycans, vaten en vuilniszakken aan. In een aantal van de 29 aangetroffen jerrycans was aceton aanwezig en in de andere jerrycans een nog onbekende vloeistof. Ook werden de restanten van een hennepkwekerij aangetroffen. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de vaten en de andere goederen opgehaald en vervolgens opgeslagen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst. Voor zover nagegaan kon worden hebben de vaten niet gelekt en is er geen schade ontstaan voor het milieu.

Maastricht, gewond bij steekpartij:
Een 23 jarige inwoner van Maastricht is maandagmorgen 16 juli gewond geraakt bij een steekpartij die plaatsvond op het Amorsplein te Maastricht. Naar aanleiding van het ingestelde onderzoek heeft de politie vanmorgen drie verdachten aangehouden.
De politie werd maandagmorgen omstreeks 03.00 uur via het alarmnummer 112 gewaarschuwd dat er een steekpartij plaatsvond op het Amorsplein te Maastricht. Daar trof de politie een hevig bloedend slachtoffer aan die de politie vertelde dat hij door een aantal personen was gestoken. Een ambulance heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis overgebracht waar hij meteen aan zijn steekverwondingen werd geholpen. Het slachtoffer kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Na het instellen van een eerste onderzoek werden omstreeks 06.00 uur door de politie drie personen in hun woning aangehouden. Het betreft een 32, een 17 en een 45 jarige inwoner van Maastricht. Voor zover tot nu toe bij de politie bekend heeft maandagmorgen op de Markt te Maastricht een eerste treffen plaatsgevonden tussen een drietal Maastrichtenaren en een aantal Noord Afrikanen waaruit een conflict ontstond. Kort daarna kam het tot een treffen waarbij de Maastrichtenaar op het Amorsplein werd gestoken. De Noord Afrikanen gingen er daarna meteen vandoor.
De politie stelt een verder onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht district Maastricht '
Lees ook