Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-07-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 14.30 u) Donderdag, 26 juli 2001

District Maastricht

Maastricht; insluiper aangehouden
Afgelopen woensdagmiddag waarschuwden alerte getuigen dat zij iemand via een openstaand raam een woning aan de Henri Govaertsweg in Maastricht naar binnen en weer naar buiten hadden zien klimmen. De politie die meteen in de omgeving op zoek ging heeft vervolgens op de Observantenweg een 39-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats aangehouden die voldeed aan het opgegeven signalement. Bleek dat uit de woning een beurs met daarin ongeveer zestig gulden was gestolen. Die werd later in de omgeving (zonder geld) teruggevonden. Het geld, ruim zestig gulden dat de verdachte bij zich had werd inbeslaggenomen. De verdachte heeft de insluiping bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag radarsnelheidscontroles gehouden op de Bergerweg en op de Tongerseweg in Maastricht. Daarbij werden totaal 863 voertuigbestuurders gecontroleerd waarvan totaal 150 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid (50) hadden overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km p/u.

Maastricht; plakkers
De politie zag afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks
01.30 uur op de Maastrichter Brugstraat in Maastricht twee mannen (20 jr) uit Maastricht en Cadier en Keer die bezig waren met het plakken van reclame-posters. Bij controle even verderop op de St.Servaasbrug bleek dat het tweetal nog zon achtenveertig reclame-posters bij zich had. Die werden inbeslaggenomen. Beide verdachten kregen een proces-verbaal.

Maastricht; verdovende middelen
Afgelopen nacht zag de politie op de Raamstraat in Maastricht enkele personen staan waarbij ze vermoedens kreeg dat er een drugsdeal plaatsvond. Bij controle gooide een van hen, een 20-jarige man (niet uitgesloten is dat het een illegaal in Nederland verblijvende persoon betreft), een pakje weg waarin de politie zon 46 XTC-tabletten vond. Bij nadere controle bleek die nog eens zon 166 XTC-tabletten bij zich te hebben. Ook een ander, een 33-jarige man uit het Duitse Sembach bleek verdovende middelen (zon vijf gram heroine en cocaine) bij zich te hebben. Alle verdovende middelen werden inbeslaggenomen. Beide verdachten, en daarnaast ook een derde man waarvan de precieze identiteit nog niet geheel vaststaat, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze ook de vreemdelingenpolitie inschakelt.

Maastricht; rijbewijs ingevorderd
Vanmorgen, donderdagmorgen omstreeks 07.00 uur is een 19-jarige automobilist uit Eijsden op de Kesselkade in Maastricht door nog onbekende oorzaak met zijn auto pardoes door de omheining van aldaar geplaatst hekwerk was gereden. De politie die terplaatse kwam kreeg meteen aanwijzingen dat de automobilist onder invloed achter het stuur had gezeten. Zo sprak hij ondermeer met dubbele tong en rook zijn adem naar alcoholgebruik. Bij het uitstappen uit zijn auto viel de verdachte omver. Ademanalyse wees uit dat de Eijsdenaar ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Meerssen/Bunde; zakkenrollerij
Afgelopen woensdagmiddag zijn in Meerssen en in Bunde zakkenrollers actief geweest. In een winkel aan de Vliegenstraat in Bunde ontdekte een 69-jarige vrouw uit Ulestraten dat onbekenden haar beurs uit de tas hadden gestolen. In de beurs bevond zich een geldbedrag van zeshonderd gulden. In diezelfde winkel in Bunde ontdekte ook een 48-jarige vrouw uit Bunde dat haar beurs uit de tas was gestolen welke aan een winkelwagentje hing. In de beurs bevond zich een geldbedrag van ongeveer vierhonderd gulden. Bij het afrekenen in een winkel aan de Gasthuisstraat in Meerssen ontdekte een 81-jarige vrouw uit Meerssen dat haar beurs uit de tas was gestolen. Daarin bevonden zich een bankpasje en een geldbedrag van ongeveer vijfenzeventig gulden. Alle gedupeerden hebben bij de politie aangifte gedaan.

Valkenburg; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen donderdag te Broekhem in Valkenburg een radarsnelheidscontrole gehouden. Er werden totaal 1.490 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben 90 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid (50) overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km p/u.

Deel: ' Politiebericht district Maastricht '
Lees ook