Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-07-2001 Politiebericht district Maastricht (J van Kleef / 20.00 uur)

Maastricht, brand in parkeergarage

Door nog onbekende oorzaak ontstond er donderdagmiddag omstreeks 15.50 uur brand in een parkeergarage onder een winkelcentrum aan de Roserije in de Maastrichtse woonwijk De Heeg. Twee personenauto`s brandden daarbij volledig uit. De brandweer was vlug ter plekke en had het vuur snel onder controle.

Of er schade is aan de betonnen vloer, -muren en/of -plafond van de garage is niet bekend. Bouwkundig onderzoek zal daarover uitsluitsel moeten geven. Het boven de parkeergarage gelegen winkelcentrum - dat in verbinding staat met de garage- liep geen enkele schade op. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Ongeveer vijftig in de garage geparkeerde personenauto`s liepen rook- en roetschade op.

Omdat het in theorie mogelijk is dat de bij de brand vrijgekomen dampen en gassen welke door een blusnevel werden opgevangen en in de neerslag op de geparkeerde voertuigen terecht is gekomen, een chemische reactie kunnen veroorzaken waarbij mogelijk schade kan ontstaan aan de electrische bedrading en/of rubberen slangen en derhalve een risico ontstaat als er met deze voertuigen aan het verkeer wordt deelgenomen, werd door de politie, in overleg met de brandweer en de overkoepelende hulporganisatie Salvage, besloten om de garage fysiek af te sluiten in afwachting van nader onderzoek aan deze auto`s. Dit onderzoek zal in de loop van vrijdagochtend plaatsvinden. Eerdere ervaringen bij soortgelijke branden rechtvaardigt deze handelwijze.
Eveneens vrijdagochtend zal er een technisch onderzoek plaatsvinden aan de twee uitgebrande auto`s teneinde de brandoorzaak vast te stellen.

Deel: ' Politiebericht district Maastricht '
Lees ook