Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-10-2001 Politiebericht district Maastricht
Zondag 7 oktober 2001

Maastricht - Vechten op straat

Zaterdagavond omstreeks 1.35 uur, ontstond er op de Markt een vechtpartij tussen twee groepen. De oorzaak lag in het feit dat bij het verlaten van een cafe over en weer wat opmerkingen werden gemaakt. Door de politie werden de twee groepen gescheiden en elk zijns weegs gezonden.

Omstreeks 2.00 uur ontstond een opstootje op de hoek Grote Staat/Vrijthof. Hier bleek dat een man zich in een cafe had misdragen en verwijderd was. De man bleef zich agressief gedragen en schopte tegen terrasstoelen. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Omstreeks 4.00 uur raakten vier personen slaags in de Mariastraat. Het vietal werd door de openbare orde groep van de politie gescheiden. Ook zij werden heen gezonden.

Maastricht - Insluiping

Zaterdagavond kreeg in een woning gelegen aan de Frederikbastion in Maastricht ongewenst bezoek. Men verschafte zich vermoedelijk via insluiping de toegang. Gestolen werden sieraden.

Houthem/Schin op Geul - Verkeerscontroles

Op zaterdag werd een verkeerscontrole gehouden in de Putstraat in Houthem. Er werd van 9.00 tot 11.15 uur gecontroleerd. 300 Voertuigen passeerden het controlepunt. Er werden 20 processen verbaal opgemaakt ter zake snelheidsovertreding en 15 bekeuringen voor het niet dragen van de autogordels.

Daarna werd op de Valkenburgerweg in Schin op Geul van 12.00 tot 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden.

Hierbij werden 710 voertuigen gecontroleerd. 63 Bestuurders werden staandegehouden vanwege het feit dat zij de maximumsnelheid van 50 km/h overschreden. De hoogste snelheid bedroeg 78 km/h. Daarnaast werden nog 35 bekeuringen uitgeschreven vanwege het niet dragen van autogordels.

Rothem - Auto op slot, buit eruit!

Zaterdagavond werd in Rothem tussen 19.00 uur en 1.00 uur een preventieproject gericht op autoinbraken gehouden.

Er werden 350 geparkeerde voertuigen in de straten van Rothem gecontroleerd. Op 177 voertuigen werd een waarschuwing achter gelaten die betrekking had op het zichtbaar in de auto laten liggen van waardevolle voorwerpen. Ook werden 6 niet afgesloten voertuigen aangetroffen en een voertuig had zijn schuifdak openstaan.

Deel: ' Politiebericht district Maastricht '
Lees ook