Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-07-2001 Politiebericht district Sittard
Zaterdag 14 juli 2001

Sittard - Aanhouding

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op het Tempelplein in Sittard een 20 jarige inwoner van Doenrade aangehouden. De man stond tegen de gevel van een pand op het Tempelplein te urineren. De man pleegde bij zijn aanhouding verzet. Hij werd voor het opmaken van proces verbaal overgebracht naar het politiebureau.

Geleen - Vrachtwagenchauffeur stevig onder invloed

Op vrijdagmiddag, omstreeks 17.20 uur werd door diverse automobilisten bij de politie gemeld dat er een vrachtwagencombinatie slingerend over de A2 reed. Door diverse patrouilles werd uitgekeken naar de vrachtauto. Enkele minuten na de melding werd de combinatie op de A76 richting Heerlen aangetroffen. Door de agenten werd eveneens gezien dat de auto slingerde en dat andere weggebruikers uitwijkmanoeuvres moesten maken om een aanrijding te voorkomen. De politiepatrouille ging met zwaailicht en sirene voor de combinatie rijden en er werd een stopteken gegeven. Uiteindelijk voldeed de 41 jarige chauffeur uit Landgraaf hieraan en zette zijn voertuig aan de kant. De chauffeur die sterk naar alcohol rook werd aan een ademanalyse onderworpen. Hieruit bleek een promillage van 2.6 o/oo, meer dan vijfmaal de toegestane hoeveelheid. De man werd ter ontnuchtering ingesloten. Hem wacht een proces verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Sittard - Alcohol in het verkeer

In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 1.20 uur, zag een patrouille een automobilist over de Dr. Nolenslaan rijden die beide weghelften nodig bleek te hebben. Op de Hasseltsebaan werd de 38 jarige bestuurder uit Sittard een stopteken gegeven waaraan hij voldeed. De man rook sterk naar alcohol en was onvast ter been. Uit de ademanalyse bleek een promillage alcohol van 1,9 o/oo, bijna viermaal de toegestane hoeveelheid. Tevens bleek de man niet over een rijbewijs te beschikken en was het voertuig niet verzekerd. Tegen de aangehouden man werd voor alle feiten proces verbaal opgemaakt. De auto is in beslag genomen.

Deel: ' Politiebericht district Sittard '
Lees ook