Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-10-2001 Politiebericht district Sittard
Zaterdag 6 oktober 2001

Maastricht - Alcohol en verkeer

Op vrijdagmiddag werd Achter de Barakken in Maastricht een auto aangetroffen waarin een man lag te slapen. De man werd door de agenten aangesproken, waarop hij antwoordde dat hij glas wijn had gedronken en dat hij moe was en wilde slapen. Hij werd gewaarschuwd niet te gaan rijden. Even later zagen de agenten hem weggrijden waarop hem een stopteken werd gegeven. De man werd gecontroleerd en uit de ademanalyse bleek een promillage van 2.7 0/00; meer dan vijfmaal de toegestane hoeveelheid. Tegen de 47 jarige automobilist werd proces verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van 15 uur opgelegd.

Maastricht - Openlijke geweldpleging

In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 2.40 uur liepen drie mannen uit Aken over de Markt in Maastricht. Zonder enige aanleiding kregen twee van hen, 22 en 23 jaar oud, van twee passerende mannen vuistslagen in het gezicht. Het agressieve tweetal zette het vervolgens op een lopen richting Spilstraat. Het voorval was via de toezichtcamera`s door de politie gevolgd. De twee verdachten werden door een aptrouille in de Leliestraat aangehouden. Zij werden voor verder onderzoek ingesloten. De verdachten zijn twee Maastrichtenaren van 34 en 39 jaar oud.

De twee slachtoffers liepen verwondingen in het gezicht op.

Meerssen - Alcoholcontrole

Op vrijdagavond werd tussen 20.00 uur en 3.00 uur een alcoholcontrole gehouden in de Stationsstraat in Meerssen. Er werd aan 320 automobilisten gevraagd medewerking te verlenen aan een ademtest. Hierbij bleek een 40 jarige inwoner van Maasmechelen te diep in het glaasje te hebben gekeken. Uit de ademanalyse bleek een promillage van
1.4 0/00; bijna driemaal de toegestane hoeveelheid. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Een 60 jarige automobilist uit Ulestraten had eveneens alcohol genuttigd. Omdat de ademtest tot drie keer mislukte werd door de arts een bloedproef afgenomen. Hiervan werd proces verbaal opgemaakt. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Een 34 jarige automobilist uit Heerlen had 0.6 0/00 alcohol in zijn bloed. Hij kreeg een transactie aangeboden.

Maastricht - Aanhouding

Op het stadionplein bij de Geusselt in Maastricht werd een 35 jarige inwoner van Maastricht aangehouden. De man wilde ondanks het feit dat hij een stadionverbod heeft toch naar de voetbalwedstrijd van MVV gaan kijken. Hij verkeerde onder invloed van drank en werd aangehouden.

Deel: ' Politiebericht district Sittard '
Lees ook