Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-10-2001 Politiebericht district Sittard
Zondag 7 oktober 2001

Geleen - Inbraak

Zaterdagavond werd ingebroken in een woning gelegen in de Bernhardstraat in Geleen. Men verschafte zich toegang na het vernielen van een achterraam. Gestolen werden een beurs en persoonlijke bescheiden.

Geleen - Brandstichting

Zaterdagavond ontstond brand in een bouwkeet aan de Jos Klijnenlaan in Geleen. Bij aankomst van de politie stond de keet al in lichterlaaie. De brandweer kon niet voorkomen dat de keet volledig werd verwoest. Door het vuur vatte een naast de keet staande container met isolatiemateriaal ook vlam. De container werd door de brandweer opengebroken teneinde de inhoud te kunnen blussen.

De brand is vermoedelijk aangestoken.

Sittard - Diefstal motor

Zaterdagmiddag werd vanaf de Rijksweg-Zuid in Sittard een groene Harley Davidson Heritage gestolen. Dat gebeurde tussen 15.30 uur en 16.00 uur. De gedupeerde is een inwoner van Landgraaf.

Geleen - Dief in de kraag gevat

Op de Markt in Geleen werd zaterdag omstreeks 11.00 uur een 29 jarige inwoner van Sittard in de kraag gevat. De man had tijdens de markt uit een bestelauto 30 potten appelstroop gestolen. Dit was gezien door omstanders die de man aanhielden. Door de gewaarschuwde politie werd de man overgebracht naar het politiebureau.

Stein - Aanhoudingen

In de Damiatestraat in Stein werden zaterdagavond twee inwoners van Stein, 19 en 16 jaar oud, aangehouden. Het tweetal reed op een brommer, bestuurd door de 16 jarige door genoemde straat. Op enig moment ontstond er tussen hen en een 33 jarige inwoner van Geleen en een 56 jarige inwoner van Stein een woordenwisseling over het hard rijden en een trappende beweging in de richting van de auto van de 33 jarige man uit Geleen.

De woordenwisseling ontaardde in een vechtpartij waarbij de 16 jarige met een kettingslot sloeg. Tevens vernielde hij de ruiten van de auto en sloeg hij met het slot op de motorkap.

De politie stelt een onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht district Sittard '
Lees ook