Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 14-09-2001 Politiebericht district Sittard (JvK/14.45 uur) Sittard, insluiper aangehouden

Met de aanhouding van een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats denkt de politie van Geleen een reeks insluipingen te hebben opgelost.
De man werd op woensdagavond 12 september aangehouden aan de hand van getuigenverklaringen. Hij bleek precies te voldoen aan het signalement van een op heterdaad betrapte insluiper die op dinsdagmorgen 11 september trachtte in te breken in een vrijstaande woning aan de Halewijnstraat in Geleen. Toen kon de man nog ontkomen. Op woensdagmiddag sloop de man met succes een woning aan de Valderenstraat in Geleen binnen. Hier nam hij een cd-speler en een lege beurs weg. Ook hier kwam zijn signalement naar voren. Uit het recherche onderzoek blijkt dat de man vermoedelijk al vanaf begin augustus inbraken en insluipingen heeft gepleegd in Geleen en omgeving. De verdachte heeft deels hier over verklaard. In de woning van de man, een kraakpand aan de Rijksweg Nooord in Geleen, trof de politie tal van goederen aan die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Onderzoek zal dat nog moeten uitwijzen. De man werd vandaag voorgeleid aan de rechter commissaris in Maastricht.

Deel: ' Politiebericht district Sittard '
Lees ook