Van vrijdagmiddag 15 januari 1999
17:08 vrijdag 15 januari 1999

Bert Visser
0592 - 361290

*
Een 50 jarige inspecteur van de Nederlandse Algemene Keuringsdienst heeft vandaag bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van een pootaardappel certificaat. Het certificaat was achter op een vrachtauto bevestigd die op 20 december geladen met zo’n dertig ton pootaardappelen stond geparkeerd aan de Molenwijk in Smilde.
Het certificaat vermeldt het ras, de sortering en de kwaliteit van de partij pootgoed. Volgens de aangever kan het certificaat valselijk worden gebruikt.

*
Tussen 8 en 14 december is van een terrein van KPN Telecom aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen een aanhangwagen geladen met zogenaamde mosterdpotten gestolen. Daarbij gaat het om metalen bakjes van ongeveer 15 centimeter hoog waarin een katrol is bevestigd. Een werknemer van een wegenbouwer uit Assen heeft daarvan aangifte gedaan. De katrollen worden gebruikt om een kabel gemakkelijk door een sleuf te kunnen trekken. De totale waarde bedraagt ongeveer 9000 gulden.

*
Een 56 jarige benadeelde van een autokraak uit Meppel heeft via de bewoner van een woonboot in Utrecht z’n gestolen diplomatenkoffer teruggekregen. Volgens de Utrechter was de koffer in de Vecht langs zijn woonboot komen drijven. De papieren zaten er nog in. Een eveneens gestolen lap-top is nog zoek.

*
In Meppel is op de Hoogeveenseweg een vrachtauto gekanteld waarbij passerende fietser bekneld is geraakt.
Verdere gegevens ontbreken nog.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 1661 '
Lees ook