Persberichten

Berichten van zondagmiddag tot maandagmorgen
10:41 maandag 6 september 1999

Dirk Neef, 0522 - 274112

Dronken bromfietser tegen boom

ERICA. Een 18 jr. jongen uit Nieuw-Amsterdam botste zondagavond door nog onbekende oorzaak op de Havenstraat in Erica tegen een boom. Hij raakte daarbij slechts lichtgewond (wat schaafwondjes). Omdat de politie constateerde dat de jongen had gedronken, werd hij aangehouden en werd op het politiebureau een ademanalyse gedaan. Hieruit bleek een alcoholgehalte van maar liefst 2,1 promille. Zijn bromfiets wordt technisch onderzocht.

*
Twee mannen uit Beilen aangehouden

RHEE. Doordat getuigen een goede beschrijving en een kenteken van de auto gaven, waarmee kort daarvoor twee mannen waren weggereden die hadden geprobeerd autovelgen te stelen en daarbij waren overlopen, kon de politie in de nacht van maandag op dinsdag deze twee mannen aanhouden. De mannen, 20 en 29 jr. en afkomstig uit Beilen, werden door de gewaarschuwde politie rijdend in hun bestelbus aangetroffen op de Asserstraat in Rhee. Ze werden aangehouden. In de auto lagen wielmoeren en sierkapjes die afkomstig waren van een aan de Asserstraat geparkeerde auto. De mannen werden voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau in Assen.

*
Computers weg na inbraken in scholen

ASSEN. Zondagavond werd ontdekt dat er was ingebroken in de Emmaschool aan de Prinses Irenestraat in Assen. Hoe men de school is binnengekomen was vanmorgen nog niet duidelijk. Er werden in ieder geval twee computers uit de school gestolen.

BEILEN. Ook uit een school aan de Leliestraat in Beilen is een computer (waarde f. 3500,-) gestolen. Dit gebeurde tussen vrijdagmiddag en maandagmorgen. Mogelijk dat de dader(s) zich hier vrijdag hebben laten insluiten na een feestje op de school.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 2016 '
Lees ook