Persberichten van Zaterdagmorgen 06.02.1999
10:05 zaterdag 6 februari 1999

Bert Peters 0591 662014 of 0653 238059

Woninginbraken tijdens huwelijksfeest
Werd in drie naast elkaar gelegen woningen aan de lepelaar in Meppel gisteravond ingebroken. Er werd een 40-jarig huwelijksfeest gevierd waarbij de buren ook aanwezig waren.
Bij een 30-jarige buurman werden 3 laptops weggenomen. Bij een andere 53-jarige buurman werden sieraden en een videocamera weggenomen en bij het bruidspaar antieke sieraden. In alle gevallen werd de hele woning doorzocht en werd via de achterzijde toegang tot de woning verkregen.

Assen, overval taxichauffeur
Werd vannacht omstreeks 01.00 uur, een 22-jarige taxichauffeur uit Grolloo van zijn portemonnee beroofd. Een klant wilde naar de Vondellaan worden gebracht maar op de Genestetstraat eiste de klant geld van de taxichauffeur. Na een worsteling wist de klant de portemonnee (inhoud ongeveer f 200,-) te pakken te krijgen waarna hij er vandoor ging. De chauffeur is hem nog achterna gelopen maar raakte hem in de steegjes kwijt. De dader is een blanke man van ongeveer 25 jaar, ongeveer 1.80 m lang, smal postuur. Hij droeg een bruin bomberjack.

Roswinkel, alcomobilist
Reed een 31-jarige man uit Roswinkel vannacht omstreeks 01.15 uur, weg bij een café en toen hij politie zag doofde hij zijn lichten en reed verder met hoge snelheid. Bij zijn woning aan de Boetseweg bracht hij zijn auto tot stilstand waarna een alcoholtest werd genomen. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,3. Zijn auto bleek niet verzekerd te zijn en zijn rijbewijs was al eerder ingevorderd. Hiervoor krijgt hij ook een proces-verbaal.

Veenhuizen, alcomobilist
Reed vannacht omstreeks 03.15 uur een 23-jarige man uit Veenhuizen over de Kerklaan waar hij werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek 1.7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en met een snelrecht proces-verbaal kon hij naar huis.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 2108 '
Lees ook