Mislukte overval op Tankstation
17:11 dinsdag 19 januari 1999

Roel Hallink, tel. 0528 - 295216 of 06 - 51528156.

Gewapende overval mislukt

Vanmorgen rond 11.30 uur drongen twee jonge knapen de shop van het Fina tankstation aan de Bilderdijklaan in Hoogeveen binnen, terwijl een derde bij de ingang bleef staan. De twee knapen eisten onder bedreiging van een vuurwapen en een zwaard geld van de aanwezige bediende in het kantoor. Deze man, een 29-jarige inwoner uit Ruinen, had de overvallers eerst niet gezien en dacht dat het een grap was. Toen echter één van de overvallers hem met de platte kant van het zwaard c.q. klewang in het gezicht sloeg, kreeg hij door dat het een echte overval was. De overvallers schrokken echter zo van hun daden dat ze zonder verder iets te doen, op de vlucht sloegen.
Volgens getuigen betroffen het drie knapen die bivak mutsen droegen. Tijdens de daarop volgende zoekactie van de politie en de stadswachten, werden deze erop geattendeerd, dat er twee jongens gevlucht waren naar het bos bij het Bethesda-ziekenhuis.
In het bos werden twee verdachten, respectievelijk 16 en 18 jaar, aangehouden. Beide voldeden aan de omschrijving die door de getuigen waren opgegeven. Tijdens de aanhouding ging de gsm-telefoon die één van de verdachten bij zich had. De telefoon die opgenomen werd door een wijkagent, herkende de man aan de andere kant van de lijn. Hij heeft deze vriendelijk doch dringend verzocht naar het politiebureau te komen. Deze 18-jarige man bleek bij komst op het politiebureau te voldoen aan het signalement van de derde verdachte, gezien bij de overval. Alle drie mannen, afkomstig uit Hoogeveen, zijn ingesloten. Het pistool en het zwaard c.q. klewang werden later op aanwijzing van de 16-jarige verdachte bij hem thuis aangetroffen. Het pistool was een bedrieglijk op echt gelijkend speelgoedpistoool.
De pompbediende heeft enkele kneuzingen overgehouden aan de klap met het zwaard.
Het onderzoek wordt voortgezet.

/ / / / / / Einde bericht.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 2136 '
Lees ook