Persberichten maandag 11 januari 1999
09:42 maandag 11 januari 1999

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

DE WIJK
Ongeval A28
Zondagavond omstreeks 23.00 uur moest een 24-jarige automobilist uit Groningen op de A28 uitwijken voor een overstekende kat. Daarbij raakte hij in een slip, de auto sloeg over de kop en belandde op de kop in de sloot. De bestuurder en twee inzittenden, een 51-jarige man en een 49-jarige vrouw uit Zeist, zijn met onder andere snijwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

KLAZIENAVEEN
Automobilist onder invloed
Zondagnacht rond 1.15 uur reed een 30-jarige man uit Erica op de Lange Spruitstraat terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Bij een ademtest blies hij 365 UGL, ongeveer 0,83 promille. Na afhandeling met snelrecht kreeg de man een dagvaarding mee.

EMMEN
Gesprongen waterleiding
Zondagavond rond 20.00 uur zorgde een gesprongen waterleiding op de Weerdingerstraat voor veel overlast. Over een afstand van ongeveer 250 meter, ter hoogte van het Bendienplein, stond de rijbaan blank. Vanwege de vorst is er ook nog een grote hoeveelheid zand op de rijbaan gestrooid.

EELDE-PATERSWOLDE
Naar aanleiding van de vernielingen tijdens de jaarwisseling in Eelde-Paterswolde is gebleken dat tien jongens uit die plaats in de leeftijd van 17 tm 20 jaar hiervoor verantwoordelijk zijn. De meeste van deze groep zijn inmiddels hierover verhoord. Er is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast zal de schade, ongeveer tienduizend gulden, zal op hen verhaald worden. Deze jongens hebben onder andere zes bushokjes vernield.

EMMEN
Vernieling ruit, dader aangehouden
Zondagnacht rond 3.15 uur bleek een 40-jarige Emmenaar een ruit te hebben vernield van een woning aan de Prof. Elemastraat. Deze man, zwaar onder invloed van alcohol, had de ruit ingeslagen en was de woning binnengedrongen. De politie trof hem in de kamer aan, waar hij vervolgens werd aangehouden.

RODEN
Autobrand
Zondagnacht omstreeks 2.45 uur is aan de Dorth de auto uitgebrand van een bewoner van die straat. Een vlakbij geparkeerde auto liep daarbij ook schade op. De auto brandde volledig uit. De oorzaak is onbekend.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 2320 '
Lees ook