Politie Drenthe

Persberichten

Van Nieuwjaarsdag 2000
14:16 zaterdag 1 januari 2000

Bert Visser
0592 - 361290
0651 - 611629

ZUIDWOLDE

De politie van De Wolden heeft op nieuwjaarsmorgen even na acht uur een 24 jarige inwoner van Zuidwolde aangehouden. Een blaastest gaf aan dat de man had gedronken. De ademtest op het politiebureau wees uit dat de man met dik twee promille alcohol achter het stuur had gezeten. De man verklaarde dat hij onderweg naar huis was en nodig moest melken. Wat er verder aan de had was zou hem worst zijn. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding voor snelrecht.

EMMEN

Een inwoner van Emmen wordt ervan verdacht dat hij met een steen een grote ruit heeft vernield van een restaurant aan De Weiert in Emmen. Het liep nieuwjaarsmorgen al tegen 07.00 uur toen de Emmenaar naar huis wilde. Hij kreeg onenigheid over de hoogte van de rekening en verliet boos het restaurant. Direct daarop vloog er een steen door de grootste ruit van het pand. De dader is nog niet aangehouden.

HOOGEVEEN

De ruiten in het winkelcentrum de Grote Beer in Hoogeveen hebben het in de oudejaarsnacht wel moeten ontgelden Nadat in de loop van de nacht al een aantal ruiten was vernield was het nieuwjaasrmorgen tegen 07.00 uur weer raak.
Een getuige kon de politie een drietal jongens aanwijzen waarvan hij vermoedde dat ze betrokken waren bij het vernielen van ruiten van drie zaken op het winkelcentrum. Het ging om drie inwoners van Hoogeveen in de leeftijd van 16 en 17 jaar. De politie heeft ze in de surveillanceauto gezet en thuis afgeleverd.

EELDE PATERSWOLDE

Een 39 jarige bewoner van de Schultenstraat in Eelde Paterswolde is nieuwjaarsmorgen om half negen door de politie aangehouden en na voorgeleiding voor de hulpofficier van justitie ingesloten. Zijn vrouw en twee kinderen waren vanwege het zeer agressieve gedrag van de man de woning ontvlucht. Het politierapport rept van één groot slagveld in de woonkamer. Niets stond meer op zn plaats en het achterraam lag eruit. De man verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap en kom nog amper op zn benen staan. Voor zijn eigen veiligheid en die van zn gezin is toen besloten de man aan te houden. Na overleg met een GGD arts is hij ingesloten.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 2458 '
Lees ook