Persberichten

van donderdag 24 juni 1999
11:10 donderdag 24 juni 1999

Bert Visser
0592 - 361290
0651 - 611629

*

Een 33 jarige chauffeur uit Veendam heeft woensdagmiddag in de Marktstraat in Assen bij het achteruitrijden een kunstwerk omver gereden. Het beeld, Le Miroir, voorstellende een vrouwenfiguur met een spiegel werd van de sokkel gestoten en zwaar beschadigd.

*

Het onafgesloten parkeren van een vrijwel nieuwe fiets kost een 47 jarige inwoner van Dalerpeel ruim duizend gulden. Zijn schoolgaande zoon had de fiets gestald voor een pizzeria in Coevorden en moest bij terugkomst constateren dat de fiets verdwenen was. Buiten de fiets was de jongen ook z,n schooltas met boeken kwijt.

*

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben onbekenden uit een schuur aan de Rigel in Hoogeveen een compressor ter waarde van 375 gulden gestolen. Om binnen te komen was met fors geweld de schuurdeur opengebroken.

*

De politie van Assen heeft woensdagnacht een hond ingezet bij de aanhouding van twee inwoners van Assen.
Een getuige meldde de politie dat hij had gezien dat het tweetal, beiden tweeëntwintig jaar, een ruit hadden ingegooid bij een reisbureau aan de Oude Molenstraat. De politie trof ze aan bij de bij het Mercuriusplein waar ze beiden liepen te zwaaien met een vlaggenstok met vlag. Een van de twee verzette zich bij zijn aanhouding zo hevig dat de politie een surveillancehond heeft moeten inzetten. Beide verdachten zijn na voorgeleiding ingesloten. Naast proces-verbaal voor vernieling en diefstal krijgt de man die zich verzette bovendien een proces-verbaal voor bedreiging van een vrouwelijke agent.

*

De politie heeft woensdag, zoals aangekondigd, fors op snelheid gecontroleerd op de grote aan- en afvoer wegen van het TT circuit in Assen.
Daarbij is 215 keer proces-verbaal opgemaakt.
Het bontst maakte het een automobilist op de N371, de 80 kilometerweg langs de Drentse Hoofdvaart. Hij is woensdagavond tussen Hijkersmilde en Hoogersmilde gefotografeerd met een snelheid van maar liefst 174 kilometer per uur.
De gegevens van de lintcontrole op de A28 door de KLPD zijn nog niet beschikbaar.
Bij controles binnen de bebouwde kom van Assen zijn woensdag 225 hardrijders bekeurd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 2489 '
Lees ook