Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van donderdagmorgen 07-10-99
09:54 donderdag 7 oktober 1999

Roel Hallink tel: 0528-295216

*
Inbraak in mobiele kraan

- LANGELO - Gistermiddag is er ingebroken in een mobiele kraan staande op de Hoofdweg in Langelo. Uit de kraan werden enkele stukken gereedschap ontvreemd. De totale schade bedraagt ongeveer fl 600,--

*
Inbraak in woning

- ASSEN - Gisteren overdag is er ingebroken in een flatwoning aan de Oosterbroekstraat in deze plaats. Men is binnengekomen door de voordeur te forceren. Deze is waarschijnlijk ingetrapt. Ontvreemd werden 2 videorecorders. De totale schade is nog niet bekend.

*
Diefstal uit winkel

- HOOGEVEEN - Gisteren werd een 23-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden aan Het Haagje op verdenking van het stelen van snoep bij een winkel aan de Hoofdstraat in deze plaats. Bij aanhouding bleek dat hij geen snoep bij zich had, maar hij had wel 2 truien over elkaar aan, waar de prijskaartjes en labels nog aanhingen. De truien bleek hij weggenomen te hebben bij een andere winkel aan de Hoofdstraat. De man is na verhoor heengezonden. - Gisteravond werd deze man opnieuw aangehouden. Hij had een pak koeken weggenomen bij een supermarkt aan de Schutsplein in Hoogeveen. De verdachte zit nog vast en zal nader gehoord worden.

*
Diefstal met geweld

- MEPPEL - Vannacht omstreeks 1.15 uur liet een 18-jarige man uit Meppel zijn hond uit. Terwijl hij op de Ezingerweg liep werd hij omringd door ongeveer 4 of 5 jongelui, die op de fiets kwamen aanrijden. Ze wilden en kregen de portemonnee van de 18-jarige man. Hierbij werd de man geschopt en geslagen. Het is mogelijk dat de hond een van de daders heeft gebeten. Uit de portemonnee werden een bankpasje, OV-jaarkaart en geld gehaald. De portemonnee kreeg hij terug. Bij thuiskomst klaagde de man over erge hoofdpijn. Ook had hij een schaafplek op zijn hoofd. Vandaag doet de man aangifte.

*
Diefstal uit auto

- EMMEN - Gistermiddag deed een 25-jarige man uit Emmen aangifte van diefstal uit zijn auto die geparkeerd stond aan de Haagjesweg in deze plaats. Ontvreemd werden geluidsapparatuur, een radardetector, een computer en enkele computeronderdelen. De totale schade bedraagt enkele duizenden guldens.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 2506 '
Lees ook