Nieuws van maandag 18 januari deel 2
15:17 maandag 18 januari 1999

Regionale afdeling voorlichting
0592 - 361307

Uitnodiging aan de media in verband met persconferentie

Op vrijdag, 15 januari heeft de korpsbeheerder van Politie Drenthe, in aanwezigheid van de hoofdofficier van Justitie en de korpschef, een rapport over het functioneren van het korps in ontvangst genomen uit handen van de directeur van het landelijk Kwaliteitsbureau Politie. Morgenochtend, 19 januari 1999, om 09.30 uur, zal in een persconferentie een toelichting op de rapportage worden gegeven en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De persconferentie vindt plaats in de kantine van het hoofdbureau aan de Tuinstraat 17 in Assen. De media worden van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.

Plotselinge gladheid in gehele provincie

Als gevolg van plotseling opkomende gladheid zijn er vanochtend, globaal tussen 07.00 en 10.00 uur in Drenthe 35 verkeersongevallen gebeurd, waarvan een negental met (licht) letsel. De gladheid ontstond zeer onverwacht en zeer plaatselijk, waardoor diverse automobilisten verrast werden. Direct werden de strooidiensten gewaarschuwd en werd via Radio Drenthe voor gladde weggedeelten gewaarschuwd, waarna het aantal meldingen snel afnam.

Assen
Woninginbraak

Een woning aan de Scharmbarg in Assen kreeg in de nacht van zaterdag op zondag ongewenst bezoek. Men kwam binnen door het slaapkamerraam te forceren. De bewoner was op dat moment niet thuis. Uit de woning zijn voornamelijk kledingstukken ontvreemd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Emmen
Woninginbraak

Gisteravond werd ingebroken in een woonhuis aan de Meerstraat in Emmen. Men plaatste een stellage die achter de woning stond tegen de muur, waarna toegang tot het dakterras werd verkregen. Uit de woning werd geld en sieraden ontvreemd.

Beilen
Sporttas met medicijnen ontvreemd

Zaterdag werd door een inwoonster van Beilen na afloop van een handbalwedstrijd in de sporthal een sporttas in de garderobe geplaatst. Toen zij naar huis wilde bleek de blauwe sporttas met daarop het merk ‘NIKE’ te zijn verdwenen. In de tas bevinden zich echter medicijnen van het type ‘captopril’ die levensgevaarlijk kunnen zijn bij inname door kinderen. Het middel kent een lange lijst van bijwerkingen. De politie vraagt degene die de medicijnen in bezit heeft om deze zo spoedig mogelijk bij haar of bij een apotheek in te leveren.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 2595 '
Lees ook