Persberichten maandagmorgen 4 januari 1999
10:06 maandag 4 januari 1999

Bert Peters
0591-662014

Assen, woninginbraak

Ontdekte vannacht bij thuiskomst een 36-jarige inwoner aan de Staringstraat dat de afgelopen dagen tijdens zijn afwezigheid was ingebroken. Een tv en een draagbare radio waren weggenomen. Er werd een raam opengebroken.

Klazienaveen, predikant spoor bijster
Reed een 68-jarige predikant uit Nieuwlande met zijn auto over de N 37 en nam ter hoogte van Klazienaveen de afslag. Daar bemerkte hij dat hij een afslag te vroeg genomen had omdat hij in Zwartemeer moest zijn om daar een preek te leiden. Beneden aan de afslag wilde hij dan ook de kruising oversteken om de oprit naar de N 37 te nemen. Daarbij gaf hij geen voorrang aan een van rechts komende 40-jarige bestuurster uit Nieuw-Dordrecht. Als gevolg van de aanrijding werd de 68-jarige predikant evenals zijn 68-jarige passagier per ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis te Emmen. Ook twee inzittenden van de andere auto, een 16-jarige dochter van de bestuurster en een 49-jarige vrouw uit Klazienaveen werden met letsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis. Door de brandweer werd een auto aan de berijderskant geopend. De aard van het letsel is onbekend.

Emmen, diefstal in kerk
Werd uit een jas van een 30-jarige bezoeker van een kerk aan de Kapelstraat een portemonnee weggenomen. De man had zijn jas in de gang hangen tijdens de repetitie van een bandje en zijn portemonnee in de jas laten zitten. Er zat niet veel geld in maar wel diverse pasjes,

Emmen, diefstal uit auto
Deed een 27-jarige man uit Emmen aangifte van diefstal vanuit zijn auto die geparkeerd stond aan de Flintstraat. Tussen 19.30 uur en 21.00 uur werd een autoradio-cd-speler wegenomen nadat een ruit werd verbroken. Schadebedrag nog niet bekend.

Coevorden, beroving
Werd gistermiddag omstreeks 14.45 uur, een 18-jarige jongen uit Hardenberg in de Friesestraat beroofd van zijn portemonnee. Als hij vanaf het station de Friesestraat in loopt ziet hij twee knapen waarvan één hem aanspreekt. Deze jongen wil geld van hem. Als hij zegt dat hij dat niet heeft blijft deze jongen aandringen en loopt met hem mee. Ter hoogte van de Rikkerstraat pakt deze jongen hem vast en duwt hem de steeg in waarna wij wordt geslagen en getrapt. Vervolgens wordt hem de portemonnee afgepakt waarna zijn belager wegrent met de portemonnee met een paar tientjes inhoud. Behalve een hoofdwond heeft hij diverse schaafwonden waarvoor een arts hem behandelde. Zijn jas en bril zijn vernield.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 2699 '
Lees ook