Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van zaterdagmorgen
11:53 zaterdag 6 november 1999

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Rechtdoor en vast op rotonde

VRIES. Een 58 jr. man uit Assen reed vrijdagavond op de rotonde in de Groningerstraat in Vries met zijn auto rechtdoor en kwam vast te zitten. De politie trof de auto midden op de rotonde aan terwijl de bestuurder verwoede pogingen deed zijn loeiende en hevig rokende auto los te krijgen. Toen de agenten het portier van de auto openden kwam hen de dranklucht tegemoet. De man wilde niet echt meewerken en verzette zich tegen zijn aanhouding. Daarom moest hij met enige inspanning en geboeid worden overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek uit de ademanalyse een alcoholgehalte van 1,7 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

*
Met auto van de weg

SMILDE. Op de Suermondsweg in Smilde kwam een 32 jr. man uit Bovensmilde met zijn auto van de weg. Hij verloor daardoor de controle over zijn voertuig en belandde tegen een rechts van de weg staande boom. De man bleef ongedeerd maar was zo geschrokken dat hij er hardlopend vandoor ging. Toen hij weer tot bezinning was gekomen belde hij naar zijn woning waar inmiddels de politie ook al was. Omdat hij ook iets teveel gedronken had ( 0,7 promille ) werd hij aangehouden en na verhoord te zijn weer op vrije voeten gesteld.

*
Teveel gedronken

GEESBRUG. Bij een verkeerscontrole op de Coevorderstraatweg in Geesbrug, hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26 jr. automobilist uit Hoogeveen aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 0,8 promille.

*
Snorfiets gestolen

HOOGEVEEN. Op de Hoofdstraat in Hoogeveen werd vrijdagmiddag de zwarte snorfiets van een 23 jr. man uit Hollandscheveld gestolen. De snorfiets stond niet op slot en waarschijnlijk zat zelfs het contactsleuteltje er nog in.

*
Inbraken

ASSEN. Vrijdagmiddag is er ingebroken in twee woningen in een flat aan de Mensingestraat in Assen. Bij beide woningen werd een deur opengebroken. Het is nog niet bekend wat er is gestolen.

*
Aanrander aangehouden

EMMEN. De politie heeft de afgelopen nacht, op aanwijzingen van een 24 jr. vrouw uit Emmer-Compascuum, in het centrum van Emmen een 35 jr. man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die eerder die nacht de vrouw onzedelijk had betast. Toen de vrouw een bar verliet was de man haar nagelopen. In de Min. Kanstraat pakte hij de vrouw om haar middel en betastte haar onder haar trui.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 2748 '
Lees ook