Politie Drenthe

Persberichten

Van vrijdagmorgen 11 februari 2000
10:58 vrijdag 11 februari 2000

Bert Visser
0592 - 361290
0651 - 611629

BORGER

De 43 jarige inwoner van Parijs (F) veroorzaakte donderdagavond op de kruising van de N34 bij Borger een aanrijding met een 31 jarige bestuurder van een personenauto uit Hoogeveen. De Parijzenaar die met vrouw en dochter op weg was naar familie in Grolloo sloeg daar na het raadplegen van de kaart linksaf. Hij verklaarde, dat hij de van achteren naderende auto van de man uit Hoogeveen niet had opgemerkt. Een aanrijding was het gevolg. In verband met chassisschade moest het kenteken van de auto van de Hoogeveener worden ingenomen. De berger van de beschadigde autos bracht de Franse familie naar Grolloo en daar bleek dat de familie niet in Grolloo maar in Groenlo moest zijn. Voor de nacht hebben ze onderdak gevonden in een plaatselijk hotel. Vandaag wordt de reis voortgezet.

NIEUW ANNERVEEN

Op de Hunzeweg in Nieuw Annerveen zijn donderdagavond rond middernacht vijf mensen gewond geraakt toen de auto waarin ze zaten door nog onbekende oorzaak naast de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam.
Ze zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Stadskanaal en Groningen. De bestuurder mocht na onderzoek het ziekenhuis weer verlaten. Een ademtest wees uit dat de man had gedronken. Hij blies 290 µgl (0,667 promille)
Een van de inzittenden, een 20 jarige man uit Wildervank raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Van de auto is niets meer over.

ASSEN

Een verkoopster van een kledingzaak aan de Markt in Assen is donderdagmiddag het slachtoffer geworden van de diefstal van een leren jack van ongeveer 650 gulden. Volgens haar werd ze met vragen afgeleid door een klant . Ondertussen zag een andere man kans er met het jack vandoor te gaan.
Het ging bij de daders om een kleine, tengere man van ongeveer 1,70 met kort krullend haar en een ringbaardje en om een gezette man van ongeveer 1,80 met een zwart/wit gestreepte trui.

NIEUW AMSTERDAM

De politie heeft donderdagavond dagvaardingen voor snelrecht uitgereikt aan twee inwoners van Emmen. De twee vrouwen van 33 en 38 jaar werden bij een drogist in Nieuw Amsterdam door het personeel betrapt op winkeldiefstal en overgedragen aan de politie. Ze hadden voor zon 170 gulden weggenomen.
Onderzoek in hun auto bracht voor honderden guldens aan gestolen waar aan het licht. De goederen waren afkomsting uit 5 zaken in Coevorden. De politie informeert de eigenaren over de aangetroffen goederen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 2775 '
Lees ook