Nieuws van 3 februari 1999
10:58 woensdag 3 februari 1999

Regionale afdeling communicatie
tel.: 0592 361307

Valthermond
Voetganger gewond

Gisteravond omstreeks 19.00 uur stond een 54-jarige inwoner van Valthermond in de berm van het fietspad langs het Zuiderdiep. Een bromfietser, bestuurd door een 18-jarige inwoner van Valthe, die in de richting Musselkanaal reed, merkte de vrouw te laat op en botste tegen haar elleboog. Beiden kwamen ten val. De in de berm staande vrouw werd gewond aan haar elleboog en het jukbeen. Zij moest zich onder behandeling van haar huisarts stellen. De bromfietser raakte niet gewond. Het was op dat moment donker en er is ter plaatse geen openbare straatverlichting.

Meppel
Personenauto gestolen

Aan De Kampen in Meppel, werd vannacht een personenauto gestolen die op de oprit naast de woning van de eigenaar stond. Het betreft een groene Mazda 626 Hatchback. Hoe men in de auto is gekomen is niet bekend. De eigenaar had het voertuig gisteravond op slot gedaan. De politie vraagt eventuele getuigen om contact met haar op te nemen.

Emmen
Dader winkelinbraak direct opgepakt.

Vannacht werd er in een supermarkt in het winkelcentrum Emmerhout ingebroken. Men had een raam vernield en enkele goederen, waaronder waspoeder van een bepaald merk meegenomen. De ter plaatse geroepen politie kon vrij snel via een intern videosysteem de dader herkennen. Ook was op de video duidelijk te zien dat de man met een straatklinker het raam ingooide. Het betrof een 21-jarige inwoner van Emmen. De man is direct door de politie aangehouden. In zijn woning werd de betreffende waspoeder aangetroffen. De man heeft inmiddels bekend.

Assen
Zakkenrollers weer actief

In het winkelcentrum aan het Neptunusplein in Assen was gistermiddag weer een zakkenroller actief. Uit de tas van een 39-jarige inwoonster van Assen werd een portemonnee weggenomen. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Beilen
Reclamebord vernield

Aan de Ettenstraat in Beilen werd vannacht tussen half twaalf en half een het uithangbord van de ABN/AMRO vernield. Men gooide met een baksteen de lichtbak kapot. Vandaag zal iemand van de bank aangifte komen doen. De politie onderzoekt de zaak.

Westerbork
Auto spontaan in brand

Op de Hoogeveenseweg in Westerbork begon gistermiddag omstreeks zes uur de personenauto van een 32-jarige inwoner van Beilen, tijdens het rijden, spontaan te branden. De vrouw constateerde in eerste instantie dat de verlichting uitviel. Vervolgens kwam er rook onder motorkap vandaan. De brandweer van Westerbork heeft het vuur geblust. Het zwaar beschadigde voertuig moest daarna worden afgesleept.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 2821 '
Lees ook