Persberichten

Van vrijdagmiddag 17 september 1999
15:33 vrijdag 17 september 1999

Bert Visser
0592 - 361290
0651 - 611629

*

WESTERBORK

De politie van Middenveld heeft vrijdagmiddag ter hoogte van Westerbork een 59 jarige bestuurder van een brommobiel van de autoweg N381 gehaald. De man uit het Friese Nes kreeg van de agenten een proces-verbaal en mocht onder hun begeleiding bij de afrit Smilde de autoweg verlaten.

*

MEPPEL

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn in Meppel zeker vier autobezitters het slachtoffer geworden van inbraak in hun auto. Aan de Jan Mankeshof werd een RCD speler gestolen; Aan het Theo van Doesburgplantsoen ging het om een radio-cassettespeler en werd uit een andere auto de linker achterruit verwijderd. Uit een geparkeerde auto aan de Piet Mondriaanstraat is na het inslaan van een achterruit een RCD speler gestolen. Alle eigenaren hebben de diefstal bij de politie aangegeven.

*

PEIZE

Inbrekers hebben donderdagnacht uit een appartementencomplex in aanbouw aan de Groningerweg in Peize drie juist geinstalleerde CV combi-ketels gestolen. Gezien het feit dat er geen braaksporen zijn aangetroffen wordt vermoed dat er is gewerkt met een valse sleutel. De drie appartementen waaruit de ketels zijn ontvreemd worden aanstaande maandag opgeleverd.

*

ASSEN

Bij een inbraak in een basisschool aan de Kleuvenstee in Assen zijn donderdagnacht een KTV en een computer gestolen. Op de plaats waar een raam is opengebroken heeft de politie een breekijzer gevonden. Buurtonderzoek heeft niets opgeleverd.

*

HOLLANDSCHEVELD

Het opladen van een electrische fiets heeft vanmorgen vroeg aan de Gagelstraat in Hollandscheveld geleid tot totaal afbranden van een schuurtje.
Een 72 jarige vrouw stak rond zes uur vanmorgen de stekker van haar electrische fiets in het stopcontact om de fiets op te laden. Toen ze drie kwartier later naar buiten keek, zag de vrouw rook uit het schuurtje komen.
Ze zag nog kans de stekker uit het stopcontact te trekken en de bromfiets uit het schuurtje te halen. Vervolgens was er geen redden meer aan. Het losstaande schuurtje brandde geheel af. De brandweer beperkte zich tot nablussen. Als oorzaak wordt gedacht aan kortsluiting

*

Op de A28 is vrijdagmorgen tegen half tien een personenauto grotendeels uitgebrand.
De 38 jarige bestuurster uit Erm reed ter hoogte van De Wijk in de richting Meppel toen ze merkte dat de auto spontaan langzamer ging rijden. Toen ze de vluchtstrook opreed kwam er rook onder de motorkap vandaan. Voordat de auto een prooi van de vlammen werd zag de vrouw kans om met twee inzittenden de auto te verlaten


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 2940 '
Lees ook