Persberichten

Berichten van donderdagmorgen
09:13 donderdag 5 augustus 1999

Dirk Neef 0522 - 27 41 12

Nieuw-Amsterdam

Motorrijder botst tegen auto
Een 24 jr. motorrijder uit Stadskanaal en zijn 17 jr. duopassagiere uit Nieuw Buinen raakten woensdagavond lichtgewond bij een verkeersongeval op de kruising van de Karel Palmstraat met de Sportlaan in Nieuw-Amsterdam. Op de kruising verleende de motorrijder geen voorrang aan een van rechts komende auto, bestuurd door een 29 jr. man uit Nieuw-Amsterdam. De motorrijder werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn duopassagiere hield slechts wat schaafwondjes over aan het ongeval. De motorrijder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

*
Meppel

Teveel gedronken
Op de B. van der Helststraat in Meppel hield de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 28 jr. man uit die plaats aan. Hij bestuurde een auto en had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1 promille.

*
Assen

Tas gestolen
Een 15 jr. jongedame uit Groningen werd woensdagmiddag in een winkel aan de Noordersingel in Assen bestolen van haar heuptas. Hoewel de naam doet veronderstellen dat zon tas om de heup moet, lag deze echter in een winkelwagentje en werd ongemerkt gestolen. In de tas zaten o.a. een fototoestel, GSM en een portemonnee met zon f. 75,-.

*
Peest

Inbrekers overlopen
Toen een krantenbezorgster uit Peest woensdagmiddag de krant bezorgde bij een woning aan het Westerveen in die plaats, zag ze twee mannen zich achter de woning vandaan komen. Een reed weg in een rode auto, de ander vluchtte te voet en stapte verderop in dezelfde auto. De bewoners waren niet thuis. Nadat zij door de bezorgster gewaarschuwd waren ontdekten ze dat er was ingebroken in hun woning. De inbrekers waren binnengedrongen door een slaapkamerraam wat men open had laten staan om het beddengoed te luchten. De woning werd doorzocht, uit de woning werden drie GSM toestellen gestolen.

*
Meppel

Inbreker verrast
Een nog onbekende inbreker had er waarschijnlijk niet op gerekend dat er op de bank in de woonkamer van een woning aan de Weerdstraat in Meppel, waar hij in de nacht van woensdag op donderdag inbrak, iemand lag te slapen. Toen deze bewoonster wakker werd van wat geluid en zei dat hij het licht wel aan mocht doen (ze dacht namelijk dat haar zoon beneden was gekomen), schrok de inbreker en ging er als een haas vandoor. Hij had nog wel een gouden ketting in een kastje gevonden. Die is dus nu weg.

*
Emmen

Zakkenrollen
Op de kermis aan de Baander in Emmen werd woensdagavond uit een tasje van een 15 jr. meisje uit Erm een portemonnee gestolen. In de portemonnee zaten wat bankpasjes en geld wat toebehoorde aan het meisje en een vriendin van haar.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3060 '
Lees ook