Politie Drenthe

Persberichten

van vrijdagmorgen 17 maart 2000
11:59 vrijdag 17 maart 2000

Bert Visser
0592 - 361290
0651 - 611629

KLAZIENAVEEN
Een 17 jarige bromscooterbestuurder uit Klazienaveen en zijn 16 jarige zus zijn donderdagavond met nek- en rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen Ze liepen de verwondingen op bij een verkeersongeval op de Langestraat hun woonplaats. De bestuurder reed met zijn passagiere achterop in de richting Dordsedijk en botste door nog onbekende oorzaak met zijn scooter vol op een geparkeerde bestelauto.

EMMEN / MEPPEL
De politie van Emmen heeft donderdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 21 jarige Emmenaar. De man werd met zijn auto aangetroffen op de middenbermgeleider van de Brinkenweg ter hoogte van de Hondsrugweg. Hij had de bocht gemist en was op de geleider tot stilstand gekomen. Een alcoholcontrole gaf aan dat de man met 735 µgl ( bijna 1,7 ) zijn auto had bestuurd. Hij is met een proces-verbaal en een rijverbod naar huis gestuurd.Een 26 jarige automobilist uit Den Hulst werd donderdagnacht een rijverbod en een dagvaarding voor snelrecht. Hij werd rond half vijf aangetroffen op een kruising bij de Kleine Oever toen hij uit zn auto stapte en aanstalten maakte om te urineren. De politie vermoedde alcoholgebruik en dat klopte. De ademtest gaf een promillage aan van ongeveer 0,7 promille.

HOOGEVEEN
In Hoogeveen is donderdagavond een 28 jarige man aangehouden die, onder invloed, met de auto van zijn ex vrouw en zonder rijbewijs een verkeersongeval heeft veroorzaakt op de Tandarts Schipperstraat in zijn woonplaats. De man die na zijn aanhouding niet in staat was om mee te werken aan blaastest, weigerde medewerking aan een bloedproef. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. De politie ondernam actie op de melding dat de man de omgeving van het politiebureau aan het Haagje rondreed. In de Adriaan Baasstraat negeerde de man een stopteken. Hij kwam op de kruising met de Tandarts Schipperstraat tot stilstand tegen een stilstaande aanhangwagen.
EEXT

Na het inslaan van een ruit is donderdagnacht bij een modelbouwzaak in Eext een model race-auto uit de etalage gestolen. Het gaat om een rode Chevrolet baanracer met een waarde van bijna 600 gulden. De starterskit is achtergebleven.

ASSEN
De politie heeft woensdag bij een gecontroleerde aflevering zon 700 gram cocaïne onderschept. De coke met een straatwaarde van ongeveer 140.000 gulden is afgeleverd bij een 32 jarige inwoner van Assen De cocaïne waarvan de politie vermoedt dat die bestemd was voor de locale markt in Assen, zat verpakt in een pakketje met auto-onderdelen dat vanuit Venezuela was verzonden naar een adres in Assen. De politie werd via contacten op Schiphol geattendeerd op de zending en na overleg met justitie is besloten de aflevering gecontroleerd te laten plaatsvinden.De 32 jarige verdachte verklaarde niets af te weten van de levering van cocaïne. Hij is in verzekering gesteld.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3093 '
Lees ook