Politie Drenthe

Persberichten

van maandagmorgen 3 april 2000
10:34 maandag 3 april 2000

Bert Visser
0592 - 361290

0651 - 611629

KLAZIENAVEEN

Een 33 jarige motorrijder uit Nieuw Schooneneek is zondagmiddag met naar het zich in eerste instantie liet aanzien, ernstig letsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. De man liep de verwondingen op bij een aanrijding op de kruising Derksweg / Dordsedijk. Hij kreeg daar geen voorrang van een auto, bestuurd door een 42 jarige plaatsgenoot.
De verwondingen van de motorrijder bleken naderhand mee te vallen. Beide voertuigen liepen forse schade op.

BEILEN

De politie van Beilen heeft zondagnacht een 21 jarige automobilist uit Deurze aangehouden. De man zat op Eursing achter het stuur met 0,9 alcohol. De man is met een rijverbod en een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

BEILEN

De politie van Beilen heeft zaterdagmiddag in samenwerking met collegas van het KLPD een 37 jarige fietser van de autosnelweg verwijderd. De man die een zeer verwarde indruk maakte bleek thuis te horen op een justitiële inrichting in Vledder. De politie heeft hem teruggebracht.

ASSEN

Zondagmiddag zijn bij auto-inbraken op parkeerplaatsen aan het Stadsbroek en de Boskamp een radardetector en twee mobiele telefoons gestolen. Van beide autos is een ruit ingeslagen. De schade voor beide automobilisten ligt rond de 1500 gulden.

ASSEN

Een 27 jarige bewoner van een flat aan de Dotterbloemstraat in Assenontdekte zondagavond bij tuiskomst dat er bij hem was ingebroken. De man miste o.a. een blauwe GSM telefoon, zijn bankpas, een rijbewijs en drie telefoonkaarten. Men is de flat binnengekomen na het openbreken van de voordeur.

MEPPEL

Zondagnacht hebben inbrekers bij een snelkraak bij een schoenenzaak aan de Hoofdstraat in Meppel een paar honderd gulden en wat kleingeld gestolen. Om binnen te komen is een glazen toegangsdeur vernield. Mensen die in de nacht van zondag op maandag tussen 01.00 en 02.30 in de Hoofdstraat in Meppel iets hebben gezien of gehoord worden verzocht daarover contact op te nemen met de politie in Meppel.
BEILEN

De politie van Beilen heeft zondagmiddag een 70 jarige Beilenaar aangehouden nadat hij twee agenten had beledigd en uitgescholden voor vuile NSBers. Ook bracht hij de hitlergroet onder het uitspreken van Heil Hitler . De politie was door een voorbijganger geattendeerd op het feit dat in een weiland aan de Domoweg in Beilen een pony zou lopen met een gebroken been. De agenten zagen dat er inderdaad iets met de pony aande hand was en waarschuwden een dierenarts. Op het moment dat de dierenarts met de politie in het weiland bij de pony stonden kwam de eigenaar ter plaatse. Onder luid vloeken en schelden vroeg hij wat men bij zij paarden te zoeken had. De man is na verhoor met een dagvaarding op zak naar huis gestuurd. Hij verklaarde dat hij de koningin een brief zou sturen over het optreden van de politie.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3106 '
Lees ook