Politie Drenthe

Persberichten

van donderdagmorgen 6 april
10:48 donderdag 6 april 2000

Bert Visser
0592 - 361290
0651 - 6116239

GEESBRUG

Twee zusters van 74 en 77 jaar uit Hollandscheveld zijn woensdagmiddag voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Ze zijn bij een verkeersongeval op de kruising Joh. Poststraat / Coevorderstraatweg in Geesbrug gewond geraakt. Hun auto, bestuurd door de 74 jarige zus botste op de fronthef van een tractor, bestuurd door een 22 jarige man uit Hijken. Volgens de tractorbestuurder zag hij de auto van de dames te laat om een aanrijding te voorkomen.

EMMEN

De politie van Emmen heeft woensdagmiddag een 24 jarige bromfietser uit die plaats aangehouden wegens verzet tegen de politie en het niet willen opgeven van zijn naam. De aanleiding voor s man kwaadheid was, dat de man het niet eens was met het feit dat de politie hem wilde verbaliseren voor het niet hebben van een bromfiets-certificaat. De man verzette zich zo hevig dat hij uiteindelijk geboeid is overgebracht naar het politiebureau. Na voorgeleiding voor een hulp-officier van justitie en het verhoor is de man heengezonden.

ASSEN / NOORDSCHESCHUT / AA en HUNZE

Onderleiding van hun ervaren collegas hebben agenten van de Primaire Opleiding Medewerkers Basispolitiezorg woensdag in de avondspits bij een verkeerscontrole op de Haarweg in Assen zon 50 bekeuringen uitgeschreven, waaronder 35 voor automobilisten die het rij- of kentekenbewijs niet bij zich hadden; 1 bestuurder had een verlopen rijbewijs en 8 bestuurders werden opgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. De POMBers hebben 98 blaasproeven afgenomen. Geen enkele chauffeur had teveel gedronken.
Bij een alcoholcontrole op de Borgerderstraat te Papenvoort zijn woensdagavond ruim 180 blaasproeven afgenomen. Niemand zat boven de streep. Aan de controle van de wijkeenheid AA en Hunze is meegewerkt door mensen van het verkeershandhavingsproject Boetegeld = Sneu Geld. De politie van district Zuid heeft donderdagmorgen een 36 jarige man uit Assen bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Bij een controle bleek dat de man die over het Krakeel in Noordscheschut reed al sinds 1997 geen rijbewijs meer had.

ASSEN

Bij een fietsenzaak aan het Mercuriusplein in Assen is woensdagnacht een splinternieuwe fiets ter waarde van 1500 gulden uit de etalage gestolen. Om de fiets te kunnen meenemen is een etalageruit van 3 x 2 meter vernield.

EMMER COMPASCUUM

Een 22 jarige krantenbezorger uit Emmer Compascuum is woensdagmorgen op zijn ronde gebeten door een Duitse herder van een van zijn klanten. De man liep forse bloeduitstortingen en bijtwonden op. Een huisarts heeft de verwondingen behandeld en hem een tetanusinjectie gegeven. Volgens de eigenaar van de hond laat hij
zijn hond elke morgen even vrij lopen achter de woning. Meestal is de krant dan al bezorgd. Dat was dus nu niet het geval. De schade wordt via civielrechtelijke aansprakelijkheid geregeld


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3125 '
Lees ook