Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten van donderdag op vrijdag
10:27 vrijdag 28 januari 2000

Martin Panman
0592361294

Een
Aanrijding

Gistermiddag gebeurde er een aanrijding op de Rondweg in Emmen. Een 74 jarige inwoner van Emmer-compascuum reed over de Rondweg en zag te laat dat er voor hem een graafmachine reed. Hij botste met zijn auto tegen de achterkant van de graafmachine. De bestuurder van de auto raakte door de klap van de aanrijding met zijn hoofd de voorruit. De bestuurder droeg geen autogordel, waardoor hij gewond werd aan zijn hoofd en voor behandeling overgebracht moest worden naar het ziekenhuis.

Hoogeveen
Alcomobilist

Vannacht is een 25 jarige man uit Hoogeveen aangehouden, omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur van zijn auto zat. Een ademanalyse gaf 410 ugl aan. Ook bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal voor het onderinvloed een auto besturen en het rijden zonder rijbewijs.

Emmen
Inbraak in auto

Op een parkeerplaats achter een drukkerij aan de Klepel in Emmen is gistermiddag een auto opengebroken. Een raam aan de passagierskant van de auto werd ingeslagen en een GSM telefoon werd gestolen. De eigenaar deed aangifte.

Assen
Diefstal uit woning
Uit een woning aan de Wouwstraat is gisteravond een videorecorder gestolen. Een raampje boven een deur werd opengebroken. De inbreker heeft daarbij gebruik gemaakt van een vuilniscontainer. Via deze container kon hij namelijk makkelijk bij het raampje komen en naar binnen klimmen.

Roden
Inbraak in speelgoedwinkel

Vannacht is het alarm afgegaan van een speelgoedwinkel aan de Heerestraat. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat een dakraam op de bovenverdieping was geforceerd. Achter de winkel is een ruimte met een plat dak en bij inspectie van het platte dak bleek dat enkele dakpannen waren verwijderd waarna men middels de panlatten enkele meters naar boven was geklommen. Men heeft geprobeerd een klein dakraam open te breken, maar dit lukte niet. Toen men via een kanteldak naar binnen is gekomen, ging het alarm af. Het alarm ging af en kennelijk is men daar van geschrokken en nam men de benen.

Assen
Brand in berging

Aan de Zilverschoonstraat is gistermiddag brand uitgebroken in de bergingen van een flat. De brand is begonnen in de berging van een 30-jarige man. De man is hierover ingelicht en vertelde uiteindelijk dat hij de brand zelf heeft aangestoken. De Assenaar was onder invloed van drank. Bovendien was hij met proefverlof. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij is voorgeleid. Het bleef bij brandschade aan de berging.

Hoogeveen
Woningbrand
Vanmorgen tegen 9.30 uur brak er brand uit in een woning aan de Muurbloemstraat in Hoogeveen. De brandweer bluste de brand, die ontstaan was in een slaapkamer. De woning liep brand en waterschade op.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3163 '
Lees ook