Persberichten

Van woensdagmiddag 19 mei 1999
15:48 woensdag 19 mei 1999

Bert Visser
0592-361290
0651-611629

*

Op diverse locaties in de gemeente Aa en Hunze is bij snelheidscontroles 75 keer proces verbaal opgemaakt tegen hardrijders. De relatief hoogste snelheid is gemeten op de Ir. Van Veelenweg in Gasselternijveen. In plaats van de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur raasde daar een automobilist voorbij met 113 op de teller. Er zijn bijna 900 autos gecontroleerd.

*
Woensdagmorgen zijn twee vrouwen in het centrum van Assen het slachtoffer geworden van zakkenrollers. Een 61-jarige vrouw uit Assen heeft aangifte gedaan van diefstal van een portemonnee uit haar schoudertas op het Koopmansplein De vrouw heeft niets vernomen van de diefstal. Even later werd de portemonnee van de vrouw (zonder het geld) in een prullenbak teruggevonden. Even later zag een medewerker van een supermarkt aan de Neptunuslaan dat een man en een vrouw de portemonnee van een oud vrouwtje probeerden te rollen. De oude vrouw bemerkte dat de zakkenrolster bij haar jaszak zat en dat zij bij haar arm werd gepakt. Door hard weg te lopen kon de vrouw voorkomen dat de zakkenrolster slaagde in haar opzet.

*
Woensdagmorgen rond half 5 raakte de auto van een 42-jarige man uit Stadskanaal aan de Drentse Mondenweg in Nieuw Buimem aan de voorzijde beschadigd toen hij een plotseling overstekende ree aanreed. De ree heeft de aanrijding waarschijnlijk overleefd, want toen de politie ter plekke kwam, was het dier alweer verdwenen.

*
Een 83-jarige vrouw uit Emmen is dinsdag aan het Oranjekanaal in Emmen beroofd van haar boodschappentas. De vermoedelijke dader, een jongeman tussen de 16 en 20 jaar oud, reed op de fiets langs de vrouw en griste met geweld de tas uit haar handen. Het slachtoffer hield hieraan een blauwe opgezwollen hand over. In haar tas zaten een portemonnee en sleutels. Het vermoeden bestaat dat dezelfde man verantwoordelijk is voor de diefstal van computerapparatuur eerder deze week bij een zaak in Emmen.

*
Een buschauffeur heeft woensdagmorgen aangifte gedaan van vervalsing van een buskaart.
Een 16 jarige buspassagier uit Zuidlaren heeft onlangs geprobeerd gebruik te maken van een ongeldig vervoersbewijs. Een 53-jarige buschauffeur uit Stadskanaal heeft de maandkaart ingenomen, omdat deze vervalst was. De kaart was een samenstelling van een maand- en een weekabonnement. Bovendien waren de datum en de codes vervalst. De politie onderzoekt de vervalsing.

*
Woensdagmorgen heeft de Meldkamer een actie stopgezet waarbij agenten de achtervolging hadden ingezet op inzittenden van een grijze Mercedes wegens het vermeend betalen met drie valse briefjes van fl. 1000,- in een winkel aan de Dorpsstraat in Pesse. De eigenaar van de winkel kreeg met eigen detectie-apparatuur een melding van vals geld. Bij de bank wist men hem te vertellen dat de duizendjes echte duizendjes waren.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3182 '
Lees ook