Persberichten

van dinsdagmorgen 27 juli 1999
09:57 dinsdag 27 juli 1999

Bert Peters 0591 66 20 14 of 06 53 23 80 59

Assen, valse naam en alcoholgebruik
Vannacht omstreeks 00.45 uur zagen politie-agenten een man in zijn auto over de Europaweg Zuid rijden. Toen de man de politie-agenten zag stopte hij bij hen en vroeg hij de weg. Hem werd gevraagd aan een blaastest mee te werken waarna teveel alcoholgebruik werd vastgesteld. De man gaf in eerste instantie een valse naam op, later werd duidelijk waarom. Hij had nog twee geldboetes openstaan voor een totaalbedrag van ruim f 1.500,- of 19 dagen hechtenis. Aan het bureau bleek de 29-jarige Assenaar een alcoholpromillage te hebben van 1.9. Hij kreeg een snelrecht-proces-verbaal. Voor deze alcoholzaak werd hij in vrijheid gesteld en direct daarop aangehouden om zijn 19 dagen te kunnen uitzitten.

Dalen, opnieuw autodiefstal
Werd afgelopen zondag de auto gestolen van een 39-jarige Duitser, wonende te Fehrbellin. 's-Middags ontdekte hij dat zijn BMW met een waarde van DM 22.000,- was gestolen. Hij had de auto geparkeerd op het parkeerterrein van een recreatiecentrum aan de Reindersdijk. Ook werd vorige week donderdag vanaf hetzelfde parkeerterrein een VW-Golf gestolen van een 20-jarige Zwartemeerder. Waarde van die auto onbekend.

Meppel, inbraak op boot
Deed een 40-jrige vrouw uit Meppel aangifte van diefstal van een radio vanaf haar boot die aan de Prins Hendrikkade ligt. Ook werd de daarachter gelegen roeiboot weggenomen. De waarde van de weggenomen spullen is nog niet bekend.

Meppel, bromfietster door onbekende oorzaak onderuit Kwam gisteravond omstreeks 20.00 uur een melding dat op de Vledder een vrouw op een bromfiets onderuit was gegaan en gewond was. Zij was niet aanspreekbaar zodat de toedracht van het ongeval nog onbekend is. De 24-jarige vrouw uit Meppel werd overgebracht naar het Diaconessenhuis in Meppel. Zij is daar opgenomen, aard van het letsel onbekend.

Emmen, insluipingen opgelost
Werd de afgelopen dagendrie verdachten aangehouden en verhoord over insluipingen en diefstallen uit fietstassen. Een 32-jarige vrouw zonder vaste woon-of verblijfplaats, een 29-jarige en een 39-jarige man beiden uit Emmen bekenden insluipingen in het Scheperziekenhuis en een bejaardencentrum waarbij zij tassen wegnamen op zoek naar geld en cheques. Met de cheques werd artikelen gekocht ter waarde van omstreeks f 250,- waarna later die artikelen werden ingeleverd en zij daarvoor het geld terugkregen. Ook namen zij spullen weg uit fietstassen en als daar nieuwe artikelen met bon inzaten leverden zij die ook in om geld daarvoor terug te krijgen. Dit is een veel gebruikte werkwijze bij drugsverslaafden. Ook deze daders hadden geld nodig voor eten en hun drugsverslaving
Zij zijn na het afleggen van verklaringen in vrijheid gesteld.

Wijster, diefstal hout
Ontdekte gisteren een 31-jarige man uit Wijster dat een partij hout ter waarde van ruim f 6.000,- was weggenomen vanuit de berm aan de Sportweg. Hij had de partij hout daar neergelegd om een zogenaamde paardenbak te maken.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3316 '
Lees ook