Persberichten

Persberichten dinsdag 25 mei 1999 tot 8.00 uur
09:47 dinsdag 25 mei 1999

Ernest Zinsmeyer 0592 383017 / 0622 662875

NIEUW-SCHOONEBEEK
Dodelijk ongeval
Maandagavond omstreeks 18.15 uur is de 24-jarige A.J.H. Schepers uit Weiteveen met zijn motor dodelijk verongelukt. Hij reed op de Europaweg in de richting Nieuw-Schoonebeek. In een flauwe bocht heeft hij, vermoedelijk door te hoge snelheid, de macht over de motor verloren, en is tegen een boom gebotst. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis in Emmen overgebracht, waar hij enkele uren later is overleden.

SCHOONOORD
Automobilist onder invloed
Maandagnacht omstreeks 0.45 uur reed een 33-jarige man uit Emmen met zijn personenauto over de Slenerweg, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Bij een ademtest blies hij 660, ruim 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd, en de Emmenaar kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt

BEILEN
Automobilist onder invloed
Maandagnacht tegen 1.30 uur, reed een 26-jarige man uit Beilen met zijn auto over de Brinkkamp terwijl hij teveel had gedronken. Bij de ademtest scoorde hij 725, ongeveer 1,66 promille. Zijn rijbewijs raakte hij hierdoor kwijt, en hij kreeg er een snelrechtdagvaarding voor in de plaats.

ZUIDWOLDE
Woninginbraken
Zondagnacht zijn in deze plaats woninginbrekers actief geweest. Aan de Wetsteen werd de cilinder uit het slot van de achterdeur vernield. Doordat de deur aan de binnenzijde was vergrendeld, kon men niet naar binnen. Wel waren enkele sensorlampen onklaar gemaakt. Aan de Welhaak is een gat geboord onder de raamuitzetter van een van de ramen. Ook hier is door het bij een poging gebleven omdat door goede beveiliging het raam niet geopend kon worden. Aan de Westerveldseweg is met grof geweld de achterdeur opengebroken. Uit de woning is een portemonnee en een muziekinstallatie gestolen.

ZUIDLAREN
Inbraak sporthal
Het afgelopen weekeind is ingebroken in een sporthal aan De Klencke. Om binnen te komen is een ruit ingeslagen. Ook binnen zijn tussendueren geforceerd. In de kantine werd een chaos aangericht. Onder andere was de stekker uit de vriezer getrokken, en een sigarettenautomaat en een flipperkast opengebroken. Een schadebedrag is niet bekend.

NIEUW-BUINEN
Inbraak schuur
Uit een schuur naast een woning aan het Noorderdiep is een hoeveelheid gereedschap gestolen. De 60-jarige bewoner meldde dat een deur was opengebroken, en de gereedschappen verdwenen.

ZUIDWOLDE
Autobrand
Maandagmiddag omstreeks 13.00 uur ontstond brand onder de motorkap van een bezoeker van de Pinkstermarkt. Deze 31-jarige man uit Amersfoort kon de auto aan de kant zetten en met zijn gezin uitstappen. De politie spoot een brandblusser leeg waarna de brandweer het bluswerk kon afmaken.

HOOGEVEEN
Autobrand
Maandagavond tegen 21.00 uur bleek brand te zijn uitgebroken in een witte Opel Corsa op de parkeerplaats van het winkelcentrum Grote Beer. De kentekenplaten waren verwijderd, en de auto brandde uit. De politie is nog op zoek naar de eigenaar.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3334 '
Lees ook