Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten 15 oktober 1999 tot 9.30 uur
10:00 vrijdag 15 oktober 1999

Ernest Zinsmeyer 0592 383017 / 0622 662875

ALTENA
Auto tegen boom; bestuurder onder invloed
Donderdagavond, omstreeks 21.00 uur, botste een 27-jarige automobilist uit deze plaats tegen een boom op de Altenaweg. Hij bleek gedronken te hebben. Bij een ademtest blies hij 455, ruim 1 promille. De auto raakte zwaar beschadigd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

EMMEN
Automobilist onder invloed
Donderdagavond tegen 23.30 uur reed een 36-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Houtweg, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Bij de ademtest blies hij 465, ongeveer 1,1 promille. Ook hij kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

DE KIEL
Automobilist onder invloed
Donderdagnacht omstreeks 1.00 uur werd een 27-jarige automobilist uit Nieuw-Weerdinge gecontroleerd op de Kwekebosweg. Hij bleek gedronken te hebben. Bij de ademtest blies hij 300, 0,69 promille. Deze zaak is afgehandeld met een snelrechtdagvaarding.

EMMEN
Woninginbraak
Donderdagavond tussen 18.15 en 19.45 uur is ingebroken in een woning aan de Dreyboom. De 35-jarige bewoner merkte bij thuiskomst dat het achterraam was geforceerd. Uit de woning is een GSM-telefoon, een scanner en een zakcomputer weggenomen.

RHEE
Inbrekers door hek gereden
Donderdagavond tegen 23.15 uur ontdekte een buurtbewoner dat twee mannen goederen op een kar aan het laden waren bij een hoveniersbedrijf aan de Asserstraat. De kar zat achter een lichtkleurige VW Golf. Omdat de buurtbewoner het niet vertrouwde deed hij het hek van het bedrijf dicht en waarschuwde de politie. Toen de daders dat in de gaten kregen, stapten ze in en reden weg, dwars door het hek, richting de A28. De auto moet daarbij fors beschadigd zijn. Politiemensen troffen korte tijd later op een parkeerplaats aan de A28 een aanhanger met stenen aan, afkomstig van het eerder genoemde bedrijf. De beschadigde Golf is nog niet gevonden.

ASSEN
Baldadige jeugd opgepakt
Donderdagavond tegen 19.00 uur kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen van baldadige jeugd. Bij de bouwlocatie aan het Zuidenveld zou allerlei materiaal op de rijbaan worden gelegd door een groep van zo'n 15 jongeren. Volgens meldingen zouden betonnen palen vanaf de bouwlocatie zijn gehaald en op de rijbaan gelegd. Toen de politie ter plekke kwam, stoven ze alle kanten op. Zeven jongens uit Assen, in de leeftijd van 14 tot 16 jaar, werden opgepakt. Ze zijn verhoord en aan hun ouders overgedragen. Vandaag moet blijken of en hoeveel schade er is aangericht.

HOOGEVEEN
Geen alcohol in centrum
Bij een controle op het Herman Bavinckplein trof de politie gisteravond zes jongeren uit deze plaats in een fietsenstalling aan. Ze dronken alcohol en rookten weed. Alle zes, in leeftijd van 16 tot 22 jaar, kregen een proces-verbaal.

RODEN
Bij controle op het dragen van autogordels zijn op diverse locaties in de gemeente Noordenveld 63 bekeuringen uitgedeeld.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3346 '
Lees ook