Politie Drenthe

Persberichten

Woensdagmorgen 1 december 1999
09:58 woensdag 1 december 1999

Bert Peters 0591 66 20 14 of 0653 23 80 59

Geesbrug, uitslaande brand
Brak vannacht omstreeks 02.30 uur door tot nu toe onbekende oorzaak brand uit in een lood waarin grondstoffen en eindproducten van polyethyleen lagen opgeslagen. Door de harde wind was het vuur moeilijk te bestrijden waardoor de gehele loods afbrandde. Wel kon worden voorkomen dat de naast gelegen woningen in brand raakten. Er was een enorme rookontwikkeling. Bewoners van naast twee gelegen woningen werden geëvacueerd en opgevangen in een nabij gelegen andere woning. De burgemeester was ter plaatse. Naar de oorzaak van de brand zal de technische recherche een onderzoek instellen.

Havelte, Aanrijding met licht letsel
Reed gistermiddag omstreeks 14.45 uur een 47-jarige vrouw uit Wapse over de Rijksweg 32 toen zij wilde inhalen. Op dat moment werd zij zelf ingehaald door een 39-jarige man uit Neede die door haar in de linkerberm werd gedwongen Hij raakte hierdoor de macht over het stuur kwijt en schoot vanaf de linkerkant van de weg naar de rechterkant waarbij hij tussen andere auto's door manoeuvreerde Via de vluchtstrook en berm raakte hij in de sloot waarna hij enkele malen over de kop sloeg. Hierna kon de bestuurder zelf nog uit de totaal vernielde auto klimmen en liep hij licht letsel aan zijn knie op. Hij werd per ambulance overgebracht naar het NHDI te Meppel.

Emmen, alcomobilist
Reed gisteravond omstreeks 19.50 uur een 49-jarige vrouw uit Klazienaveen over de Dordsestraat in Emmen. Bij controle bleek zij teveel alcohol in haar bloed te hebben, namelijk 775 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Emmen, winkelinbraak
Werd in een supermarkt in het winkelcentrum Angelslo ingebroken. De gehele voorraad rookwaar en 30 GSM-telefoons werden weggenomen. Toegang werd verkregen om een wand van het kantoor open te breken. Schade nog onbekend.

Werd vannacht een 16-jarige knaap aangehouden in de Hoofdstraat in Emmen. Even daarvoor had hij een etalageruit ingegooid. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en bespuwde de agenten zowel bij zijn aanhouding als later in de politiecel. Vandaag zal hij worden gehoord.

Tynaarlo, woninginbraak
Werd gisteren ontdekt dat was ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat. Vis een opengebroken raam werd toegang verkregen. Een tv en magnetron werden weggenomen.

Nijeveen, woninginbraak
Hoorde vannacht omstreeks 03.45 uur een 55-jarige man aan de Nijverheidsweg het alarm van zijn auto. Hij zag dat de auto, die hij achter zijn woning had geparkeerd, nu voor de woning stond. Beneden gekomen zag hij dat in zijn woning was ingebroken en dat behalve geld (ruim duizend gulden), ook de autosleutels waren weggenomen. Kennelijk lukte het niet om het startonderbreker te activeren waarna de auto bleef staan.

Peize, alcomobilist
Reed vannacht omstreeks 02.00 uur een 30-jarige man uit Roden met zijn auto over de Roderweg. Na controle bleek hij teveel alcohol in zijn bloed te hebben, namelijk 330 ug/l.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3351 '
Lees ook