Nieuws van donderdag 21 januari 1999.
11:01 donderdag 21 januari 1999

Regionale afdeling voorlichting
tel.: 0592 361 307

Roden
Fietser gewond

Twee inwoners van Roden botsten gistermiddag op de fiets tegen elkaar op de Akkerwinde.
Een van de fietsers nam de binnenbocht, waarna een botsing en een val van betrokkenen volgde. De tegenligger, een 47-jarige inwoner van Roden, geraakte hierbij gewond; hij had een hoofdwond en een sleutelbeenbreuk.

Meppel
Automobilist zonder rijbewijs

Een 21-jarige inwoner van Wapse is gisteravond geverbaliseerd wegens het rijden in een personenauto zonder in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bij controle bleek tevens dat de auto waarin gereden werd niet verzekerd was. Ook daarvoor krijgt de man een proces-verbaal.

Valthermond
Dader woninginbraak snel gepakt

Gisteren ontdekte een inwoner van het Zuiderdiep bij thuiskomst dat de achterdeur van het huis niet (meer) op slot was. Hij hoorde boven in de woning ‘gestommel’ . Hij ging de trap op en zag op de overloop twee tassen met spullen staan. Tevens stond het slaapkamerraam wagenwijd open. Hij concludeerde dat er was ingebroken en dat hij de dader bijna had betrapt. Uit getuigenverklaringen kreeg de politie voldoende informatie om bij een bar in Valthermond een verdachte man aan te houden. De 21-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, bekende vrij snel dat hij in de woning was geweest. Hij had daarbij gebruik gemaakt van een sleutel die hij achter de woning had gevonden. De man had tevens bij een andere woning een fiets gestolen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Assen
Woninginbraken

Vermoedelijk in de nacht van 19 op 20 januari werd er ingebroken in een woning aan de Obrechtlaan in Assen. De politie kreeg daarover gisteravond een melding.
Zowel de voor- als achterdeur werden opengebroken. De bewoner was op dat moment afwezig. Tot nu toe is niet bekend wat er uit de woning is ontvreemd. Bij het ingestelde buurtonderzoek blijkt dat er bij nog enkele huizen aan deze straat is ingebroken. Bij een van die huizen werden sieraden ontvreemd. Mogelijk door dezelfde dader(s) gepleegd. De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk ‘iets verdachts’ in deze straat hebben gezien.

Roden
Winkeldief aangehouden

In een winkel in Roden werd een 49-jarige inwoner van Pekela aangehouden die winkeldiefstal had gepleegd.
De man vervoerde allerlei goederen in zijn auto, variërend van kleding tot gereedschappen. Uit het verdere onderzoek blijkt tot nu toe dat de man in een negental winkels goederen heeft gestolen, onder meer in Assen en Rolde. Op de verdachte is snelrecht toegepast, dat betekent dat hij zich zeer binnenkort voor zijn daden zal moeten verantwoorden.

Assen
Zakkenroller actief.

Op het Mercuriusplein in Assen werd gistermiddag tussen kwart over vier en half vijf de portemonnee van een 56-jarige vrouw uit Bovensmilde gerold. In de portemonnee bevond zich geld en diverse ‘pasjes’. De politie zoekt de dader bij een groepje jongens die zich op dat moment ophielden bij de ingang van C & A. Eventuele getuigen wordt gevraagd informatie aan de politie door de geven.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3356 '
Lees ook