Politie Drenthe

Persberichten

van woensdagmorgen 27.10.1999
10:29 woensdag 27 oktober 1999

Bert Peters 0591 66 20 14 of 0653 23 80 59

Westdorp, schapen gedood
Werden de afgelopen week in een weiland in westdorp enkele schapen dood gebeten. Eerst dacht de eigenaar dat de honden de schapen hadden doodgebeten, de jachtopzichter hield ernstig rekening met een vos gezien de bijtsporen. Gisteravond ging de jachtopzichter posten nabij het weiland en wist twee volwassen vossen te schieten, een rekel en een moervos.

Meppel, alcomobilist
Reed vannacht omstreeks 02.00 uur een 38-jarige man uit Meppel over de Schoolstraat toen hij gecontroleerd werd. Hij bleek 335 ug/l in zijn bloed te hebben. Snelrecht.

Assen, diefstal uit auto
Deed een 22-jarige man uit Assen aangifte van inbraak in zijn auto. De geluidsinstallatie en de radarverklikker werden weggenomen. Ernstige schade aan het dashboard. Uit veiligheidsoverwegingen had de man onlangs een parkeerkaart aangeschaft voor de parkeergarage omdat de auto daar veiliger zou zijn. Schadebedrag niet bekend.

Assen, woninginbraak
Ontdekte gistermiddag een 53-jarige man aan de Lekstraat dat was ingebroken in zijn woning. Via een verbroken raam werd toegang verkregen. De tv, een video en een damesfiets werden weggenomen.

Assen, jeugdbende opgerold
De politie van Assen heeft de afgelopen weken 11 jeugdige verdachten in de leeftijd van 7 tot 14 jaar verhoord waarmee 200 misdrijven zijn opgelost zoals vernielingen, winkeldiefstallen, inbraken en mishandelingen. Aanleiding was de aangifte van twee meisjes van 9 en 13 jaar. Op 15 september jl. werden zij door een groep jongeren vast/tegen gehouden en zonder aanleiding in een sloot gegooid. Daarbij moest één van de meisjes door de modder rollen en zelfs modder eten. Beide meisjes werden onder water geduwd. Zij wisten aan hun belagers te ontkomen door een toevallige voorbijganger als hun opa te betitelen. Gezien de ernst van de zaak en het feit dat deze grote groep al langere tijd misdrijven pleegde in Assen en Rolde werd in overleg met de jeugdofficier van justitie besloten de gehele groep aan te pakken. Tot de groep verdachten behoren ook drie meisjes. Er is proces-verbaal opgemaakt, de kinderen onder de leeftijd van 12 jaar zullen civielrechtelijk aansprakelijk worden gesteld.

Emmen, invalide vrouw uit brandende woning gered Gistermiddag omstreeks 14.30 uur was een 29-jarige man uit Ter Apel schoonmaakwerkzaamheden aan het verrichten in een van de woningen van een flatgebouw aan de Lemzijde. Hij rook daar een brandlucht en ging op onderzoek uit waarbij hij bij een woning terechtkwam waar hij iemand hoorde roepen. Via het keukenraam haalde hij de 67-jarige bewoonster uit haar woning waar brand woedde. Onderzoek wees later uit dat de brand was begonnen in de wasmachine in de keuken. Mevrouw werd per ambulance overgebracht naar de Schans, verzorgingshuis voor bejaarden.

Klazienaveen, auto uitgebrand
Vannacht omstreeks 01.30 uur brandde de auto van een 43-jarige bewoner aan de Steenspilstraat geheel uit. Brandweer ter plaatse om de brand te blussen. De eigenaar vermoedt dat de auto in brand is gestoken.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3385 '
Lees ook