Persberichten

van donderdagmorgen 27 mei
10:50 donderdag 27 mei 1999

Bert Visser
0592 - 361290

*

De politie heeft woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 44 jarige automobilist uit Gasselternijveen. De man was aangehouden nadat hij op de Vaart in zijn woonplaats onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt. De man verklaarde dat hij moest uitwijken voor een tegenligger en dat hij daardoor in botsing kwam met een geparkeerde auto. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage aan van ongeveer 1,45.

*

Een 51 jarige vrouw uit Ezinge is woensdagavond met een pijnlijke knie en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Ze zat als duopassagiere op een motor, bestuurd door haar 46 jarige partner. De motorrijder kreeg op de A28 bij Hooghalen een klapband en bij zijn poging de motor tot stilstand te brengen kwam hij ten val.

*

Een 48 jarige inwoner van Meppel is woensdagavond laat in zeer kritische toestand met in- en uitwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in zijn woonplaats. De man werd door passanten op de Staphorster Grote Stouwe ernstig gewond aangetroffen naast zijn fiets. Later meldde zich bij de politie een 28 jarige tractorbestuurder uit Staphorst.
Hij verklaarde dat hij vermoedelijk de fietser had aangereden. De fietser was hem tegemoetgekomen en waarschijnlijk geraakt door de brede aanhangwagen. De tractorchauffeur had er zelf niets van vernomen maar was door een collega die achter hem aankwam attent gemaakt op het ongeval.

*

De politie van Hoogeveen heeft de auto van een 43 jarige man uit die plaats inbeslaggenomen. De man werd er woensdagnacht op betrapt dat hij een rechterlijke uitspraak aan zijn laars lapte. De man had ontzegging van de rijbevoegdheid en zat toch achter het stuur. Op de Beukemastraat werd hij gezien door surveillerende agenten. Zonder auto en met een dagvaarding voor snelrecht mocht de man naar huis.

*

In Emmen heeft de politie na overleg met justitie de auto inbeslaggenomen van een 19 jarige inwoner van Emmer-Compascuum. De man raasde woensdagavond met zn witte Peugeot 205 GTI met 111 kilometer per uur over de Runde in Emmen Hij werd betrapt door een onopvallende surveillance-auto van de Emmer politie.
De man mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden voor het feit dat hij binnen de bebouwde kom 61 kilometer te snel heeft gereden.

*
Een 17 jarige Meppelaar is woensdagavond zn snorfiets kwijtgeraakt. De politie nam het vehikel in beslag omdat er werkelijk niets van deugde. Bij een controle op de Marktstraat werd vastgesteld dat de bromfiets niet verzekerd was; de bestuurder had geen certificaat en ook technisch was er aan de snorfiets van alles mis. De jongeman zag dat ook wel in en tekende een afstandsverklaring zodat de snorfiets vernietigd kan worden.

*

Bij snelheidscontroles op de Verlengde Stationsweg in Zuidlaren, de Hunzeweg op De Groeve en de Hunebedstraat in Tynaarlo hebben 75 automobilisten woensdagmiddag een proces-verbaal gekregen op een totaal van 740 gepasseerde autos. De hoogst gemeten snelheid was 77 kilometer op de Hunebedweg in Tynaarlo. Daar mag je maximaal 50.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3409 '
Lees ook