Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van maandagmorgen 16 juli 2001
11:45 maandag 16 juli 2001

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot woensdagmiddag 18 juli 15.00 uur.
0592 361294 of 06 - 53 23 80 59

Beilen, eenzijdig ongeval
Vannacht reed een 18-jarige man uit Assen met zijn auto over de A 28. Door onbekende oorzaak raakte hij van de weg en kwam in een sloot tot stilstand. De auto raakte totaal vernield en de bestuurder werd met onbekend letsel naar het WZA overgebracht.

Emmen, alcomobilist
Gisteravond reed een 56-jarige man uit Exloo met zijn auto over de Rondweg. Controle wees een alcoholpromillage uit van 0,6. Met een boete van fl. 410,- en een rijverbod verliet de man het bureau.

Klazienaveen, taxichauffeur bestolen
Deed een 52-jarige taxichauffeur uit Emmen aangifte dat hij bestolen was van een paar honderd gulden. Twee passagiers hadden vermoedelijk tijdens de rit van Emmen naar Klazienaveen kans gezien het geld uit zijn portefeuille te halen. Op zijn aanwijzingen werden de twee mannen op de Dordsedijk aangehouden. De 17- en 25-jarige mannen, verblijvende te Klazienaveen, waren in het bezit van geld en een aantal dure GSMs. Zij ontkenden de diefstal. Onderzoek moet uitwijzen of zij de daders zijn.

Borger, brand in berging
Brak gistermiddag brand uit in een berging van een woning aan de Rozendael. Vermoedelijk is er kortsluiting ontstaan in een droger. De inboedel van de berging ging grotendeels verloren. De brandweer kon voorkomen dat de woning afbrandde.

Echten, inbraak auto
Ontdekte gisteravond een vakantieganger uit Friesland dat zijn auto was opengebroken. Die stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Oshaarseweg. Tussen 17.45 uur en 18.15 uur werd een ruit ingeslagen waarna de radio/cd-speler werd weggenomen en de radardetector. De 20-jarige eigenaar uit Noardburgum besloot zijn vakantie te beëindigen en huiswaarts te keren. Schadebedrag onbekend.

Meppel, inbraak in auto
Werd gisteravond tussen 23.00 uur en 01.15 uur aan de Stationsweg een auto opengebroken. De 51-jarige eigenaar uit Meppel deed aangifte nadat surveillerende agenten de opengebroken hadden aangetroffen en de eigenaar gewaarschuwd. De radardetector werd weggenomen.

Eelde, inbraak in auto
Werd vannacht ingebroken in een auto die stond aan de Drostweg. Een ruit werd uit de auto gesneden waarna de radio/cd-speler werd weggenomen. De 25-jarige eigenares uit Eelde deed aangifte.

Assen, diefstal uit bedrijf
Werden gisteravond twee mannen aangehouden nabij het terrein van het afvaloverlaadstation aan de dr. A.F. Philipsweg. De mannen, 22 en 21 jaar, beiden woonachtig te Assen, bekenden dat zij op het terrein waren geweest en op zoek waren naar spullen die ze konden verkopen om zo aan geld te komen.

Assen, geweld
Een 21-jarige man uit Assen deed aangifte van mishandeling. Gistermiddag zat hij op een bankje nabij de vijver in het Pitlose park. Hij zag dat twee honden de vijver in renden en probeerden een gans of een eend te pakken. Hij probeerde dat te voorkomen maar werd daarover aangesproken door de eigenaar van de honden. Dat gesprek escaleerde waarna de eigenaar van de honden de man een klap in zijn gezicht gaf. Daarna ging de eigenaar met vrouw en drie kinderen er vandoor. De geslagen man liep een bloedende lip op. Naar de identiteit van de man wordt nog onderzoek gedaan.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3514 '
Lees ook