Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van dinsdagmiddag 14 maart 2000
16:56 dinsdag 14 maart 2000

Roel Hallink, tel.: 0528-295216


*
Verkeersongeval met letsel

ASSEN - Vanmorgen reed een 23-jarige automobilist uit Assen over de Mr. Groen van Prinsterenlaan. Hij verleende geen voorrang aan een links van hem naderende 57-jarige fietser uit Assen. Door de aanrijding kwam de vrouw ten val en werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


*
Diefstal aanhangwagen

DE WIJK - Vanmorgen heeft een 42-jarige inwoner uit De Wijk aangifte gedaan van diefstal van zijn aanhangwagen die geparkeerd stond aan het Burg. Veenhovenplein. De aanhangwagen had als inhoud een kettingzaag, aantal boormachines en wat los gereedschap. De totale schade bedraagt ongeveer f 6000,-


*
Inbraak auto

ASSEN - Vanmorgen heeft een 38-jarige man uit Midlaren aangifte gedaan van een inbraak in zijn auto. De auto stond geparkeerd aan Mr. S. van Houtenstraat. De dader vernielde de autoruit aan de passagierzijde met een kei. Een radardetector en wat papiergeld zijn meegenomen. De totale schade wordt ongeveer op f 500,-- geschat.


*
Inbraak woning en diefstal auto

HOOGEVEEN - Afgelopen nacht werd er ingebroken in een woning aan De Kempenaar. De daders kwamen via een raam binnen middels het bekende gaatjes boren. Ze hebben een handtasje met daarin een rijbewijs, identiteitsbewijs en verschillende pasjes meegenomen en een bos sleutels, waaronder huissleutels en sleutels van hun auto. De auto stond geparkeerd op de oprit en is ook gestolen. Het gaat om een grijze Mercedes-Benz. De totale schade is onbekend.


*
Inbraak werkschuur

HOOGHALEN - Afgelopen dagen werden er 190 roestvrijstalen palen uit een werkschuur aan Oosthalen ontvreemd. De daders zijn binnengekomen via een niet afgesloten draailuik aan de achterzijde van de schuur. De totale schade bedraagt ongeveer f 9000,--.


*
Auto en vrachtauto raken elkaar

GIETEN - Rond de middag reed een 35-jarige inwoonster van Eext met haar auto over de Oelenboom. Uit tegenovergestelde richting kwam een trekker met oplegger bestuurd door een 30-jarige inwoner van Haulerwijk. Op nog onverklaarbare wijze raakten beiden auto's elkaar links voor, in een al daar gelegen bocht. De vrouw is met verwondingen in haar gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. Achteraf bleek de verwondingen mee te vallen en mocht ze het ziekenhuis verlaten. De materiele schade was groot. De weg is enige tijd voor het verkeer afgesloten geweest.


*
Diefstal lampen

ANLOO - Gisteren werd ontdekt dat bij een standplaats op een camping aan de Bosweg acht buitenlampen waren gestolen. Het gaat hier om ouderwetse seinlampen van de spoorwegen. Totale schade is niet bekend.


*
Hennepkwekerij opgerold

ELIM - Gisteren werd aan de Van Echtenswijk een hennepkwekerij opgerold. In totaal werden ongeveer 300 planten aangetroffen met een straatwaarde van ongeveer f 60.000,--. Al deze planten zijn direct vernietigd. Alle benodigdheden zoals lampen, filters enz. zijn in beslag genomen. Bij het onderzoek bleek dat de stroom illegaal achter de meter werd weggehaald. Volgens de verklaring van de hoofdbewoner zou zijn 28-jarige zoon de eigenaar van de kwekerij zijn. Daar deze niet ter plaatse aanwezig was, kon hij nog niet verhoord worden.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3531 '
Lees ook