Persberichten

Van maandagmorgen 17 mei
10:42 maandag 17 mei 1999

Bert Visser
0592-361290
0651-611629

*

De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 83 jarige automobilist uit Vries. Hij mag een nieuwe rijtest afleggen. De man verleende bij het oprijden van de kruising Achteromweg / Bunnerveenseweg in Peize geen voorrang aan een 51 jarige automobilist uit Almere en botste op diens auto. Beide autos raakten zwaar beschadigd.

*

Een twintigjarige bromfietsbestuurder uit Schoonoord en zn 17 jarige passagier zijn zondagavond voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht nadat ze op de Achterweg / Manrooswijk in Odoornerveen waren betrokken bij een verkeersongeval.
De bromfietser reed in volle vaart tegen een personenauto, bestuurd door een 21 jarige man uit Emmen.
Hij en de inzittenden bleven ongedeerd. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.

*

Zondagavond hebben onbekenden tussen 19.00 uur en 23.00 uur gereedschap en ongeveer 8o cds uit een romnyloods aan de Van Vlissingenstraat in Assen ontvreemd nadat ze het plaatwerk van deloods hadden losgetrokken. De totale waarde van de goederen is nog niet bekend.

*

In de nacht van zondag op maandag hebben onbekenden voor ongeveer fl. 530,00 aan rookwaren gestolen uit een winkel aan de Houtweg in Emmen. Men is via een ruit van de voordeur naar binnengekomen. De braakschade bedraagt ongeveer f1000,-.

*

De politie van Assen heeft zondagmiddag proces verbaal op gemaakt tegen een 35 jarige Assenaar die zijn auto had bestuurd met een alcoholpromillage van maar liefst ongeveer 2,7. Dat is meer dan 5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid. De politie heeft zn rijbewijs ingevorderd, de man kreeg een rijverbod voor 15 uur en een oproep voor snelrecht.
Een getuige had de politie gemeld dat de man op het punt stond met zijn auto weg te rijden van een cafe aan de
Nobellaan. Bij de komst van de politie was de alcomobilist juist weggereden. De politie zag nog net dat hij de auto parkeerde voor een cafe aan de Troelstralaan en daar naar binnen waggelde. De man is aangehouden voor hij zn volgende pilsje kon bestellen.

*

Een 39 jarige man uit Emmen liep zondagnacht in Schoonoord tegen de lamp bij een alcoholcontrole op de Slenerweg. Hij zat achter het stuur met een alcoholpromillage van ongeveer 1,5. Hij is met een rijverbod en een dagvaarding voor snelrecht naar huis gebracht De man ging er bij het zien van de politie-auto met gedoofde lichten vandoor. Hij kon worden aangehouden op het industrieterrein aan de Maatschappijweg.

*

Een 35-jarige psychisch gestoorde vrouw uit Heilo heeft zondagmiddag de hulpverleners van politie, ambulance en brandweer geruime tijd beziggehouden. De vrouw dreigde naar beneden te springen van een 15 meter hoge steiger aan de Overcingellaan in Assen. Zij is door de brandweer met een hoogwerker uit haar onmogelijke positie gehaald. Uiteindelijk wordt zij weer teruggebracht naar een psychiatrisch ziekenhuis in Heilo waar ze onder behandeling is. Van de vrouw zijn meer dan 10 aliassen bekend bij de politie. Door te dreigen met zelfmoord, heeft de vrouw vaker geprobeerd de aandacht van mensen te trekken. Bovendien staat ze erom bekend dat ze van patienten en hulpverleners sleutels, pasjes en portemonnees steelt.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3562 '
Lees ook