Politie Drenthe

Persberichten

van maandagmorgen 8 november 1999
10:57 maandag 8 november 1999

Bert Visser
0592 - 361290
0651 - 611629

HIJKEN

Een 66 jarige inwoner van Hijken is zondagmiddag even na vijf uur met een hersenschudding, een schouder uit de kom en een polsbreuk naar het ziekenhuis gebracht. De man heeft de verwondingen opgelopen bij een verkeersongeval op het Oranjekanaal ZZ. De Hijkenaar liep in de linkerberm en werd aangereden door een inhalende auto, bestuurd door een 40 jarige man uit Ter Apel.

ASSEN

De politie van Assen heeft zondagavond twee inwoners uit die plaats aangehouden op verdenking van autodiefstal. De mannen van 29 en 38 jaar werden op de Europaweg in Assen aangetroffen in een auto, waarvan de eigenaar even daarvoor op het bureau in Assen aangifte had gedaan van diefstal. De 38 jarige man bleek slechts een lift te hebben gekregen van de bestuurder en mocht weer naar huis. De 29 jarige man bleef vast voor verhoor.

ASSEN

Bij een inbraak in een woning bij een bedrijfspand op het industrieterrein Marsdijk zijn zondag twee paspoorten, en een paar gouden tientjes gestolen. De bewoners ontdekten de inbraak toen ze zondagavond even na acht uur thuiskwamen. De hele woning was doorzocht.
Bewoners van een flat aan De Stelling in Assen missen na een inbraak hun auto, een vrij nieuwe Nissan Almera, een kraantjespot en een portefeuille met de autopapieren, het rijbewijs en het paspoort van de eigenaar van de auto. Men is de woning binnengekomen door met fors geweld de voordeur te forceren. De inbraak is zondagavond gepleegd tussen 21.00 en 23.30 uur. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie in Assen.

SCHOONEBEEK

Onbekenden hebben de inboedel van jeugdsoos De Goeroe in Schoonebeek vernield. De vernieling werd zondagmiddag ontdekt door een van de bestuursleden. Gezien het feit, dat er geen braakschade kon worden vastgesteld wordt vermoed dat het bij de daders zou kunnen gaan om mensen die bekend zijn met de situatie ter plekke.

ERM

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie van Sleen een 20 jarige man uit Erica aangehouden. Hij had na onenigheid met zijn zuster en zijn zwager de inventaris van hun vakantiebungalow op het Ermerzand vernield. Bovendien had hij zn 24 jarige zwager mishandeld. De zwager en zuster zagen kans de wildeman te overmeesteren en hem aan de politie over te dragen. De man is ingesloten.

EMMEN

De bewoners van een woning aan de Ransuil in Emmen werden zondagavond toen ze even na tien uur thuiskwamen onaangenaam verrast toen ze merkten dat er brand was in de gang van hun huis en dat de deur aan de binnenkant in brand stond. De hele woning stond vol rook Ze zagen zelf kans de brand te blussen. Onderzoek van de politie heeft tot nu toe niets opgeleverd; niemand uit de buurt had ook maar iets gezien of gehoord. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

NIEUW BUINEN

De politie van Stadskanaal heeft zondagavond twee mannen van 31 en 32 jaar uit die plaats aangehouden. Ze worden verdacht van brandstichting in een portiek aan de Linnaeuslaan in Nieuw Buinen. De eigenaar van de woning, de woningstichting Wooncom uit Borger heeft aangifte gedaan van de brandstichting. De verdachten hebben nog geen verklaring afgelegd,
Het portiek is geheel uitgebrand.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3572 '
Lees ook